Ludovic Orban: „Trebuie valorificate toate resursele naturale într-un mod care să genereze un potenţial de dezvoltare economică” (VIDEO)

Ludovic Orban: „Trebuie valorificate toate resursele naturale într-un mod care să genereze un potenţial de dezvoltare economică” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Guvernul PNL susține valorificarea resurselor naturale ale României de o manieră care să genereze potențial de dezvoltare economică. Prim-ministrul a subliniat că investițiile în proiectele ce valorifică aceste resurse pot duce la creșterea calității serviciilor și la îmbunătățirea nivelului de trai în România. Declarațiile au fost făcute în Constanța, cu ocazia începerii lucrărilor la conducta submarină din cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia – MGD.

Ludovic Orban: Susţinem toate investiţiile prin care poate fi valorificat gazul natural

Premierul Ludovic Orban a vorbit joi, la Constanța, despre importanța valorificării resurselor naturale ale României și rolul acestor tipuri de investiții în dezvoltarea economică a țării.

„Ca Guvern, încurajăm dezvoltarea şi celorlalte proiecte pentru că, din punctul nostru de vedere, trebuie valorificate toate resursele într-un mod care să genereze un potenţial de dezvoltare economică şi, până la urmă, să ducă la creşterea calităţii vieţii în România, la creşterea calităţii serviciilor”, a declarat Ludovic Orban, în contextul deschiderii lucrărilor la conducta submarină din cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia – MGD.

Orban a ținut să amintească faptul că Guvernul pe care îl conduce a alocat un miliard de euro pentru extinderea reţelelor de gaz în localitățile în care acestea nu există.

„Susţinem toate investiţiile prin care poate fi valorificat gazul natural, astfel încât să genereze valoare adăugată, locuri de muncă bine plătite şi produse de calitate şi competitive”, a mai declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Trebuie valorificate toate resursele într-un mod care să genereze un potenţial de dezvoltare economică”

Orban: Începerea lucrărilor la conducta submarină din cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia – MGD reprezintă un moment simbolic

Șeful Guvernului a mai spus că începerea lucrărilor la conducta submarină demonstrează dorința clară a autorităților de a finaliza acest proiect important legat de începerea exploatării primului zăcământ de gaz natural aflat offshore.

„Momentul simbolic îl reprezintă practic intrarea conductei înspre mare, dinspre uscat înspre mare, sigur, nu intră direct în apă, intră prin subtraversare pe sub plajă. Practic, este un moment simbolic care arată voinţa clară de a finaliza un proiect extrem de important pentru România”, a afirmat Orban.

El a mai precizat că valoarea proiectului e de 400 de milioane de dolari.

„E un proiect de o mare complexitate care până la urmă trebuie să realizeze un lucru simplu, să ducă gazul din zăcământul aflat offshore, să-l ducă în reţeaua de gaz natural a României astfel încât gazul să poată să ajungă în infrastructura de transport a gazelor naturale”, a mai afirmat premierul Ludovic Orban.

Joi, Guvernul României a anunțat că Black Sea Oil and Gas începe joi lucrările la conducta submarină din cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia – MGD.

Capacitatea de producţie estimată va fi de un miliard de metri cubi de gaze pe an, echivalentul a 10% din consumul de gaze al României. Gazele tratate vor fi livrate în Sistemul National de Transport al Gazelor Naturale operat de SNTGN Transgaz SA.

Ultima oră
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)
12:19 - Florin Cîțu: Parteneriatul între PNL și președintele Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată. Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică (VIDEO)
12:13 - Basistul și fondatorul trupei Status Quo a murit. Alan Lancaster avea 72 de ani