Ludovic Orban: Vom reveni la un sistem predictibil de creștere a pensiilor. Nu vor mai fi majorate cum vrea PSD, ba în iulie, ba în septembrie sau când promit ei (VIDEO)

Ludovic Orban: Vom reveni la un sistem predictibil de creștere a pensiilor. Nu vor mai fi majorate cum vrea PSD, ba în iulie, ba în septembrie sau când promit ei (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, a declarat că liberalii susțin un regim de creștere a pensiilor care să fie predictibil și că au ca obiectiv elaborarea unei legislații prin care să fie eliminate inechitățile din acest sistem. Cât despre declarațiile social-democraților privind desființarea pensiilor speciale, Orban a amintit că PNL și USR-PLUS au depus încă din legislatura trecută două proiecte de lege care, însă, au fost ținute la sertar de majoritatea controlată chiar de PSD. Ludovic Orban s-a referit apoi și la proiectul de lege anunțat marți de PSD, care prevede desființarea pensiilor spciale ale parlamentarilor.

Ludovic Orban, despre creșterea punctului de pensie

Întrebat dacă a discutat cu premierul Florin Cîțu sau a fost decizia lui să anunțe că nu vor mai crește pensiile anul acesta, Ludovic Orban a răspuns: „Eu am anunțat că vom reveni la sistemul de creștere a punctului de pensie care e normal, predictibil, anual, de la 1 ianuarie, că nu vor mai crește pensiile cum vrea PSD, ba în iulie, ba în septembrie sau când le promit pensionarilor, că trebuie să existe predictibilitate. Și am și precizat care sunt obiectivele noastre: să creștem punctul de pensie – cu cât e creșterea economică mai mare, cu atât va crește mai mult punctul de pensie – să compensăm pierderea puterii de cumpărare ca urmare a creșterii prețurilor, prin compensarea 100% a inflației, și recalcularea pensiei pentru a face dreptate pentru pensionari, ca indiferent de anul în care s-a pensionat cineva dacă are contribuție similară, să aibă pensie similară”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban, despre proiectul PSD privind desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Despre pensiile speciale, liderul PNL a afirmat: „Suntem clar într-un proces de elaborare a unei legislații care să pună punct inechităților care există și care să aducă cât mai aproape de principiul contributivității pensiile ocupaționale, de serviciu și alte categori de pensii”.

Întrebat despre proiectul de lege propus recent de PSD care prevede eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, Orban a explicat: „PNL a decis în unanimitate susținerea proiectului de lege care modifică statul deputaților și senatorilor prin care se desființează pensile speciale ale parlamentarilor”.

Ludovic Orban a dat apoi de înțeles că social-democrații sunt niște ipocriți: „PNL a înaintat proiectu de lege pentru desființarea pensiilor speciale încă din legislatura trecută. Ca să fiu corect, există un proiect înaintat și de parterii de la USR-PLUS. În legislatura trecută, când PSD a avut majoritate, cele două proiecte au fost ținute la sertar, iar președintele PSD, când a jucat comedia cu demisia, când a fost întrebat dacă susține desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari nu a spus că susține”.

Urmăriți B1TV.ro și pe