Macovei, Preda şi Voinescu vor conducerea PDL: “Boc trebuie să facă un pas înapoi”

Macovei, Preda şi Voinescu vor conducerea PDL: “Boc trebuie să facă un pas înapoi”
Foto: evz.ro

Europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda susţine că Emil Boc, actualul lider al partidului din care face parte, ar trebui “să facă un pas înapoi”, întrucât “nu mai este o soluţie pentru România”. Într-un interviu acordat Europa FM, acesta a declarat că se gândeşte la un plan de acţiune la alegerile interne din PDL, alături de reformiştii Monica Macovei şi Sever Voinescu.

“În acest moment avem nevoie nu de o soluţie de supravieţuire în PDL, avem nevoie de o soluţie învingătoare în faţa USL. Asta este problema, deşi Boc e mai bun decât Ponta şi decât Antonescu, aş spune chiar decât Ponta şi Antonescu la un loc. Boc nu mai e o soluţie pentru România, acesta este paradoxul, că trăim intr-o lume complet răsturnată”, a declarat Cristian Preda, pentru sursa precizată.

“Boc nu este fundamental, substanţial vorbind, mai rău decât Ponta şi Antonescu. Dimpotrivă aş spune. Numai că el nu este în acest moment o soluţie pentru România. O spun în primul rând cei 75% de oameni dezamăgiţi, oameni care nu mai vor să vină la vot, oameni care detestă politica, aceasta este drama pe care o trăim în acest moment”, a adăugat Preda.

Cristian Preda, despre Emil Boc

Întrebat de ce nu mai este Emil Boc o soluţie, europarlamentarul a precizat că acesta “nu mai are niciun fel de energie” şi că “nu mai suscită niciun fel de speranţă şi optimism”.

“Într-o asemenea situaţie, din păcate, trebuie să faci un pas înapoi”, a completat democrat-liberalul.

Cristian Preda a dat ca posibilă formulă de conducere a PDL o echipă din care să facă parte alături de Monica Macovei şi Sever Voinescu.

“E evident că la asta ne gândim şi vom încerca atât cât ne duce mintea, atât cât avem energie să construim o alternativă”, a mai spus Preda, referindu-se la planul pe care vor să îl aplice la alegerile interne din luna mai.

Ultima oră
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile
18:25 - Ioana Mihăilă: Întârzierea cu o lună a rectificării bugetare a făcut imposibilă semnarea la timp a contractelor de medicament; am lăsat spitalele să își achiziționeze direct medicamentele (VIDEO)
18:20 - Andreea Ibacka, mesaj important cu doar câteva zile înainte să nască: Sunt destule nopți în care respir greu
18:09 - Jair Bolsonaro intră la Adunarea Generală a ONU, dar nu și în restaurantele din New York, unde dovada vaccinării e obligatorie. Președintele Braziliei a fost fotografiat mâncând pizza pe marginea drumului (FOTO)
17:27 - Ioana Mihăilă explică cum s-a pregătit MS pentru valul patru: Creșterea numărului de paturi ATI/TI reprezintă punerea în aplicare a planului pregătit de Ministerul Sănătății
17:25 - Ludovic Orban: Joaca de-a politica trebuie să se termine! Cine poartă răspunderi pentru această criză gravă trebuie să și le asume și să acționeze în consecință. După 25 septembrie, PNL are capacitatea să pună punct crizei (VIDEO)
17:08 - Echipa Orban, apel pentru soluționarea crizei politice. Ionel Dancă: Ludovic Orban, cel care poate face majoritatea parlamentară. Respingem orice fel de colaborare cu PSD (VIDEO)