Marcel Boloş: „Avem un buget uriaş, de 80 de miliarde de euro, pentru modernizarea României” / Ce spune ministrul despre o eventuală remaniere dacă jaloanele din PNRR nu sunt îndeplinite

Marcel Boloş: „Avem un buget uriaş, de 80 de miliarde de euro, pentru modernizarea României” / Ce spune ministrul despre o eventuală remaniere dacă jaloanele din PNRR nu sunt îndeplinite
Foto: Facebook / Marcel Boloș

Marcel Boloş (PNL), ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a declarat că el și toți colegii săi depun eforturi pentru ca România să îndeplinească la timp obiectivele asumate prin PNRR. Întrebat despre o eventuală remaniere în cazul neîndeplinirii jaloanelor, Boloș a spus că nici nu crede că s-ar putea pune altfel problema, dat fiind că vorbim de stabilitatea financiară a României şi de 10 miliarde de euro.

Boloș, despre un buget uriaş de care dispune România pentru investiții

România trebuie să îndeplinească 27 de jaloane din PNRR până la finele acestei luni, dar Boloș se declară „optimist”: „toţi colegii fac eforturi”.

Despre o posibilă remaniere în cazul în care țintele nu sunt atinse, ministrul a spus că nu crede că s-ar putea pune altfel problema, dat fiind că discutăm de stabilitatea financiară a României şi de 10 miliarde de euro. În plus, premierul Nicolae Ciucă este cel care conduce şedinţele Comitetului interministerial.

„Nu cred că o astfel de oportunitate se va mai repeta în curând, un buget uriaş, de 80 de miliarde de euro şi să nu putem arăta generaţiilor viitoare că aşa arată România modernă. Premierul face analiza, trebuie să îi facem un raport privind stadiul îndeplinirii acestor jaloane. Aşa cum îl cunosc pe premier, va lua o decizie corectă şi înţeleaptă”, a afirmat ministrul la Profit News TV, potrivit News.ro.

Boloș, despre investițiile în infrastructura de transport prin PNRR

„Suntem în faza în care aceste jaloane nu presupun eforturi care ţin de proiectele de infrastructură, unde nu e bine să aşteptăm deadline-urile”, a mai spus Boloş, punctând că are o relaţie bună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD).

Marcel Boloș a mai spus că infrastructura de transport are cea mai mare complexitate, așa că Ministerul Transporturilor are aproape un sfert din bugetul prin PNRR – 12,6 miliarde euro.

„Avem două tipuri de proiecte, rutier şi feroviar. Autostrada A 7, cu 212 km şi o valoare de peste 2 miliarde de euro. Avem 420 de km de autostradă de realizat până în 2026. Sunt prudent în ceea ce priveşte implementarea pentru că am lucrat 4 ani de zile în Ministerul Transporturilor şi cunosc complexitatea proiectelor. Sunt proiecte care au durat şi 10 ani”, a mai spus ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, potrivit News.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe