Marcel Ciolacu: Cîțu, vânzătorul României! Abrogarea legii PSD prin care interziceam vânzarea companiilor românești în plină criză economică e cea mai mare crimă economică. Ne vom opune

Marcel Ciolacu: Cîțu, vânzătorul României! Abrogarea legii PSD prin care interziceam vânzarea companiilor românești în plină criză economică e cea mai mare crimă economică. Ne vom opune
Foto: Facebook / PSD

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD se va opune inițiativei guvernamentale de a abroga legea prin care se interzicea „vânzarea companiilor românești în plină criză”, catalogând abrogarea actului normativ respectiv drept „cea mai mare crimă economică”. Legea 173/2020 fusese inițiată chiar de social-democrați, în legislatura trecută.

Marcel Ciolacu (PSD): Abrogarea legii prin care interziceam vânzarea companiilor românești în plină criză, cea mai mare crimă economică

„Cîțu – vânzătorul României ! Abrogarea legii PSD prin care interziceam vânzarea companiilor românești în plină criză este cea mai mare crimă economică! Ne vom opune în Parlament acestei aberații ! Și, daca va fi nevoie, vom protesta și în stradă, alături de toți românii care se opun devalizării celor mai valoroase active ale statului”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri, pe Facebook.

Președintele PSD susține că „nicio țară civilizată nu și-a vândut companiile strategice pe nimic atunci când piața este la pământ”.

„Numai Cîțu Vânzătorul vrea să vândă România la bucată pentru profiturile prietenilor săi!Planul lor e clar. De asta l-au recuperat la Guvern și pe autorul tentativei eșuate de privatizare a sănătății.Nu vă jucați cu focul! Nu veți privatiza nimic legat de viața și viitorul țării!!!”, a adăugat liderul social-democraților.

Ce a spus premierul Florin Cîțu despre proiectul adoptat de Guvern

Guvernul Florin Cîțu a aprobat, în ședința de cabinet de miercuri, un proiect prin care se abrogăprevederile din Legea 173/2020 care interziceau, timp de doi ani, înstrăinarea de acțiuni deținute de stat la companii și societăți naționale.

„În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobat unproiect de legefoarte mult aşteptat, în special, de partea puternică a economiei, de economia privată,proiect de legecare, atunci când a apărut, a creat foarte multă rumoare şi neîncredere în România,proiect de legecare a fost aprobat de opoziţia de atunci, o lege care a fost aprobată atunci în Parlamentul României, proiectul de lege de acum abrogă acea lege care suspenda un lucru firesc pentru o economie de piaţă, dreptul companiilor din România, celor unde statul este acţionar majoritar, să acceseze fonduri din sectorul privat, să fie capitalizate cu fonduri din sectorul privat”,a declarat premierul Florin Cîțu, după ședința de Guvern de miercuri.

Premierul susține că acesta „eun mesaj clar pentru investitori, atât din România şi din exterior, că acest Guvern e unul care susţine investiţiile, un Guvern care ştie că are nevoie de investiţii pentru a se dezvolta”.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”