Marcel Ciolacu, despre PNRR: “Această coaliție a șmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al Europei către clientela de partid și firmele sale de consultanță. Domnule Barna, câte rude aveți pe lista de așteptare la proiecte?”

Marcel Ciolacu, despre PNRR: “Această coaliție a șmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al Europei către clientela de partid și firmele sale de consultanță. Domnule Barna, câte rude aveți pe lista de așteptare la proiecte?
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a criticat miercuri de la tribuna Parlamentului lipsa de transparență și de consultare publică privind proiectele finanțate prin PNRR. De asemenea, liderul PSD a criticat Guvernul că nu a prevăzut nicio finanțare prin PNRR pentru agricultură, lăsată deja de izbeliște după ce s-a confruntat cu un an de secetă:

“N-ați mai avut pe unde să fugiți. Afară vă așteaptă fermierii să le spuneți de ce agricultura primește 0 euro prin PNRR. În timp ce firmele de consultanță primesc 2 miliarde de euro. Luați-l și pe domnul Orban și spuneți-le oamenilor de ce nu le-ați dat nici acum subvențiile pentru despăgubirile și seceta de anul trecut. Ieșiți și spuneți de ce românii mănâncă 70% produse de import, în timp ce guvernarea de dreapta vrea să distrugă agricultura românească”,a spus Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat că premierul Cîțu a fost forțat să vină în Parlament să vorbească despre PNRR și că nici astăzi, cu câteva zile înainte de termenul limită cerut de Comisia Europeană, românii nu cunosc ce conține PNRR:

“Este o mare rușine că premierul României trebuie forțat să vină în Parlament să prezinte un plan care va influența România pentru următorii cinci ani. Este o mare rușine că a fost nevoie de insistențele PSD, ale partenerilor partenerilor sociali și europeni ca să veniți în Parlament. Până în ultima clipă ați dorit să ascundeți românilor adevărul din spatele PNRR. Nici măcar astăzi, cu câteva zile înainte de termenul limită pe care l-a dat Comisia Europeană nu ați făcut public planul pentru toți românii. Mă uit la parlamentarii PNL, USR, UDMR. Dumneavoastră ați văzut acest plan? Știți ce conține acest plan? Dacă știe unul dintre dumneavoastră îl invit în dialog cu mine aici. Domnule Orban, dumneavoastră ați văzut acest plan, l-ați citit, îl aveți în detaliu?”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a lansat și un atac la adresa lui Dan Barna, sugerând că de PNRR vor beneficia firmele de consultanță pe care șeful USR le-ar controla prin intermediul rudelor:

“Această coaliție a șmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al Europei către clientela de partid și firmele sale de consultanță. Apropo, domnule Barna, câte rude aveți pe lista de așteptare la proiectele din PNRR? Tot ce PSD v-a cerut a fost transparență, descentralizare și sprijin concret pentru firmele românești”.

Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“