Marcel Ciolacu, despre PSD: Îmi doresc bunul simț pe care l-a avut Iliescu, profesioniștii pe care i-a adus Năstase, tinerețea din timpul lui Ponta, organizarea bună de la Dragnea și diplomația lui Geoană

Marcel Ciolacu, despre PSD: Îmi doresc bunul simț pe care l-a avut Iliescu, profesioniștii pe care i-a adus Năstase, tinerețea din timpul lui Ponta, organizarea bună de la Dragnea și diplomația lui Geoană
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, a declarat că-și dorește de la PSD „acel echilibru, bun simţ şi acea întoarcere la oameni pe care a avut-o Ion Iliescu”, „profesioniştii pe care i-a adus Adrian Năstase” și „şi aerul ăla de tinereţe şi de oameni noi aduşi de Victor Ponta”, „organizarea foarte bună a partidului pe timpul lui Liviu Dragnea” și „diplomaţia pe care a avut-o Mircea Geoană”.

Ce așteptări are Marcel Ciolacu de la PSD

„Vreau să vă zic un lucru. Ce-mi doresc eu de la PSD. Să ştiţi că îmi doresc acel echilibru, bun simţ şi acea întoarcere la oameni pe care a avut-o Ion Iliescu. Să ştiţi că îmi doresc şi profesioniştii pe care i-a adus Adrian Năstase în partid, înapoi. Îmi doresc şi aerul ăla de tinereţe şi de oameni noi aduşi de Victor Ponta, îmi doresc şi organizarea foarte bună a partidului pe timpul lui Liviu Dragnea, şi, nu în ultimul rând, îmi doresc şi diplomaţia pe care a avut-o Mircea Geoană”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3, potrivit News.ro.

Acesta a ținut să explice și de ce social-democrații nu s-au dus printre minerii care protestează în Valea Jiului, făcând aluzie la senatoarea Diana Șoșoacă, recent exclusă din AUR, care a ținut să se adreseze direct ortacilor și să îndemne la proteste masive față de „criminalii economici”.

„Când stai pe o bombă socială, nu e cazul să o alimentezi. Mai ales de către un partid de talia Partidului Social Democrat. Nu trebuie să foloseşti un necaz al oamenilor, trebuie să ieşi să spui adevărul”, a precizat Ciolacu.

Marcel Ciolacu, critici dure pentru Guvernul Cîțu

În schimb, Ciolacu a ținut să critice actuala guvernare pentru modul în care a răspuns nemulțumirilor minerilor.

„Premierul are la dispoziție Fondul de rezervă. Nu deblochezi 20 de milioane, ţii o bombă socială, dar când a fost vorba să dai două miliarde de lei la administraţiile PNL, faci asta într-o noapte. Eu nu înţeleg… Este o ură personală faţă de aceşti oameni, o problemă viscerală faţă de mineri. (…) Dacă nu există investiţii în minele din Valea Jiului, ele se vor închide rapid. Actuala guvernare doreşte închiderea acestor mine”, a declarat președintele PSD.

Marcel Ciolacu s-a arătat extrem de nemulțumit și în legătură cu proiectul de buget adoptat de Guvernul Cîțu, pe care l-a catalogat drept „o tâmpenie”.

El a mai spus că dacă amendamentele PSD la buget, despre care Sorin Grindeanu a precizat că ar fi câteva mii, nu vor fi adoptate în dezbaterile din Parlament, atunci social-democrații vor depune moțiune de cenzură.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”