Marcel Ciolacu, despre supraimpozitarea celor cu mai multe proprietăți: „Este o abordare social-democrată și vreau să vă spun că există în toată Europa” / Ce a spus despre cota unică

Marcel Ciolacu, despre supraimpozitarea celor cu mai multe proprietăți: „Este o abordare social-democrată și vreau să vă spun că există în toată Europa” / Ce a spus despre cota unică
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că propunerile vehiculate de ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, în ceea ce privește supraimpozitarea celor care au mai multe proprietăți sau mai mult de două mașini, reprezintă „o abordare social-democrată” și „există în toată Europa”, transmite Agerpres.

Deși a declarat că nu este adeptul taxelor noi, ministrul Adrian Câciu s-a arătat de părere că „nu este normal să ai același impozit dacă ai mai multe proprietăți”. Totodată, spune că el ar propune o suprataxare în cazul familiilor care dețin mai mult de două mașini.

„La taxarea directă a proprietăţilor, avem cel mai mic coeficient în crearea PIB-ului”, spune Marcel Ciolacu

„Este o abordare social-democrată şi vreau să vă spun că există în toată Europa. La taxarea directă a proprietăţilor, avem cel mai mic coeficient în crearea PIB-ului, mi se pare că 2%, faţă de o medie europeană de 4,6%. Deci este normal, că te uiţi, niciodată cifrele nu mint. Te uiţi la statistici şi vezi unde este domeniul şi zona pe care trebuie să o acoperi, astfel încât să intri în trendul european. Nu putem trăi în Europa cu alte reguli”, a declarat sâmbătă Marcel Ciolacu.

Ce a spus liderul PSD despre cota unică de impozitare

Social-democratul a susținut că ar trebui analizată și situația cotei unice, tot în vederea alinierii la tendințele europene.

„Cota unică a rămas în continuare în România, dar mai sunt trei state din Europa care au cotă unică şi nu sunt nişte state… Chiar unul este cam cât are Bucureştiul, aşa. Deci nu sunt nişte state dezvoltate economic. Trebuie să ne hotărâm: vrem, în România, să inventăm tot timpul apa caldă sau vrem să intrăm în zona euro categoric. (…) Aceste măsuri fiscale sunt prinse în programul de guvernare – nu neapărat desfiinţarea cotei unice explicit -, că vom analiza în cursul acestui an o altă abordare fiscală. Ştiţi foarte bine că orice modificare la Codul Fiscal intră în vigoare după şase luni, ca să fie, totuşi, predictibilă şi transparentă”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Potrivit social-democratului, mai există „guverne de dreapta în Europa care nu au cotă unică, deci nu este un element definitoriu pentru un partid de dreapta cota unică”.

Urmăriți B1TV.ro și pe