Reacția Guvernului la suprataxarea celor care au mai multe proprietăți propusă de Adrian Câciu

Reacția Guvernului la suprataxarea celor care au mai multe proprietăți propusă de Adrian Câciu
Foto: Guvernul României / Facebook

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat joi că Executivul nu este de acord cu introducerea de noi taxe fără discutarea lor în prealabil cu cei vizați.

Guvernul nu a discutat introducerea de noi taxe

„Guvernul Nicolae Ciuca a transmis inca de la inceput faptul ca nu vor exista noi taxe inainte sa aiba loc consultari cu cei carora li se adreseaza aceste taxe.

Nu trebuie sa ne asteptam la introducerea de noi taxe inainte sa fie discutate cu partenerii sociali si eventual asezate din timp pe agenda publica. Initiative, sigur, pot fi discutate, unele sunt menite sa genereze dezbatere publica. Asta e pozitia Guvernului”, a comentat Cărbunaru.

Adrian Câciu, ministrul de Finanțe din partea PSD, insistă pentru suprataxarea luxului. Oficialul Guvernului Nicolae Ciucă a explicat că printre cei vizați se numără cetățenii care dețin mai multe imobile și automobile.

„Nu cred că este normal să ai același impozit dacă ai mai multe proprietăți. Majoritatea am început să luăm două mașini. Bun, înțeleg și asta. La a 3-a sau la a 4-a? Sau la apartamente, iei unul, iei două, dar de aici încolo nu mai ești egal cu cel care, de exemplu, stă în chirie”, a declarat Câciu, într-un interviu pentru HotNews.

Florin Cîțu se opune suprataxării luxului, însă Câciu crede că este nevoie de o abordare mai fermă în această privință.

Inițiativa ministrului Finanțelor criticată de liberali

Deputatul Cristian Băcanu critică într-o postare publicată pe Facebook propunerile ministrului Finanțelor privind modificarea Codului fiscal. Acesta precizează că prin propunerile prezentate de Câciu sunt reluate obsesiile PSD care nu vor fi puse în practică atâta timp cât liberalii sunt la guvernare:

“Am citit și eu care sunt măsurile de modificare a Codului Fiscal propuse de marele ministru de Finanțe, dl. Câciu, și mărturisesc că sunt siderat: zici că suntem ori pe vremea comunismului, ori la începutul anilor 1990 când încă nu înțelesesem care e treaba cu inițiativa privată, cu economia liberă, de piață.

Urmăriți B1TV.ro și pe