Marcel Ciolacu: În acest moment, sunt suficiente voturi pentru ca moțiunea de cenzură să treacă (VIDEO)

Marcel Ciolacu: În acest moment, sunt suficiente voturi pentru ca moțiunea de cenzură să treacă (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că există voturile necesare pentru ca moțiunea de cenzură împotriva Guvernului liberal să treacă. Dezbaterea și votul asupra moțiunii de cenzură sunt programate luni, 31 august, de la ora 14.00. Moțiunea a fost semnată de 205 parlamentari, însă pentru ca aceasta să treacă, este necesarvoul a 233 de aleși. În cazul în care Guvernul Orban nu va fi demis săptămâna viitoare, șeful PSD a precizat că social-democrații ar putea depune o nouă moțiune de cenzură în luna septembrie, având în vedere că atunci va începe o altă sesiune parlamentară.

Marcel Ciolacu susține că existăsuficiente voturi pentru ca moțiunea de cenzură să treacă

”În acest moment, sunt suficiente voturi pentru ca moțiunea de cenzură să treacă. Avem discuții în continuare, dar și fără UDMR avem voturile necesare. (…) Parlamentarii PSD, Pro România, ALDE și PPU-sl au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură”, a declarat Ciolacu, la finalul ședinței Consiliului Politic Național al PSD.

În cazul în care această moțiune nu va trece, liderul PSD a spus că nu este exclus ca în toamnă să fie depusă o altă moțiune.

”Este posibil să mai depunem o moțiune de cenzură pentru că este altă sesiune parlamentară”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Întrebat ce își propune PSD să schimbe la guvernare, dacă moțiunea de cenzură va trece, președintele PSD a răspuns: ”Ținând cont că mai sunt trei luni până la alegeri, președintele României trebuie să înțeleagă necesitatea unui guvern care să organizeze imparțial alegerile”.

Marcel Ciolacu:Avem pregătit un nume de prim-ministru

În acest context, Ciolacu a declarat din nou că PSD are pregătită o propunere de premier.

”Avem pregătit un nume de prim-ministru. Atributul desemnării prim-ministrului, conform Constituției, este al președintelui și sunt ferm convins că prim-ministrul pe care o să-l propunem va avea libertatea de a-și face lista de miniștri”, a precizat liderul PSD, precizând că în ultima perioadă nu purtat nicio discuție cu președintele Klaus Iohannis.

”Necesitatea schimbării acestui guvern este evidentă, ei nu mai sunt credibili. Suntem cu două săptămâni înainte de deschiderea școlilor și nimeni nu știe cum se va desfășura această activitate. Toți părinții sunt disperați. HoReCa – nu știu oamenii în ce parte să o ia. În toate sondajele de opinie, deja pe locul 2 este șomajul, după criza economică. Lucrurile nu se îndreaptă în direcția bună”, este de părere Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a vorbit și despre invitația pe care i-a lansat-o ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, de a discuta despre situația financiară a României și starea economiei, discuție care, spune membrul Guvernului, ar trebui să aibă loc înainte de votul asupra moțiunii de cenzură.

”Domnul ministru al Finanțelor trebuie să înțeleagă că Parlamentul este stâlpul democrației și a evitat. Dânsul a fost invitat în Parlament de zeci de ori. Nu exclud să am o discuție cu economiștii din partid și să ne urcăm, frumos, în mașină și să mergem la domnul ministru, poate în biroul dânsului se simte mai bine și poate să ne dea mai multe explicații. Eu nu exclud niciun fel de dialog cu nimeni”, a declarat șeful social-democraților, adăugând că nu a primit o invitație pe cale oficială din partea lui Cîțu, motiv pentru care nu a luat în serios propunerea acestuia.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Și premierul Ludovic Orban a vorbit, joi, despre moțiunea de cenzură depusă de social-democrați. Întrebat, la Brașov, cum decurg negocierile cu parlamentarii pentru ca moțiunea să nu treacă, șeful Guvernului a răspuns: ”Negoicerile nu sunt publice. Veți vedea rezultatul. Voi comunica o previziune înainte de vot, așa cum am făcut și înainte de alte moțiuni. Eu nu i-aș spune moțiune de cenzură, i-aș spune poțiune de cianură, cu care PSD vrea să otrăvească din nou România, după ce trei ani au avut deplină putere și și-au bătut joc de România. Este un act de iresponsabilitate politică să depui moțiune de cenzură, să profiți de o majoritate care a rezultat în urma unor alegerei de acum aproape 4 ani pentru a întoarce România înapoi”.

Ultima oră
19:42 - Cristian Bușoi: Alegațiile precum că Ursula von der Leyen și-ar fi amânat vizita în București după congresul PNL sunt pure fabulații. Agenda sa e foarte încărcată și nu e făcută peste noapte
19:29 - Mirel Rădoi a anunțat stranierii pentru meciurile cu Germania și Armenia
19:22 - Asztalos Csaba (CNCD): Certificatul verde COVID în sine nu are elemente de discriminare, dar e important ca aceste restricții, în intepretarea mea, să fie adoptate prin lege, nu prin acte administrative (VIDEO)
18:59 - Activiștii de mediu, bătuți și umiliți de mafia lemnului. Infractorii i-au dezbrăcat la pielea goală (VIDEO)
18:58 - Mihai Dragolea, jurnalistul bătut când documenta mafia pădurilor: S-au năpustit asupra noastră cu topoare și bâte. Să ataci așa în 2021 înseamnă că ai foarte mult furt de acoperit în spate și ai de pierdut sume enorme (VIDEO)
18:05 - Probleme la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Anunțul Nuclearelectrica
18:03 - Guvernul a aprobat lista restricțiilor pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19 / Certificatul verde, obligatoriu la spectacole, cinema, nunți, botezuri dacă incidența sare de 3 la mie
17:47 - Primul oraş din România care revine în scenariul roșu din cauza infectărilor cu coronavirus
17:31 - Decizie controversată a unui primar USR-PLUS: Festival cu specific german, în loc de zilele municipiului. „Va fi adresat tuturor, indiferent de gen”
17:23 - Zeci de ONG-uri cer anchetă transparentă în cazul jurnaliștilor și activistului de mediu bătuți într-o pădure din Suceava / Mafia lemnului lucrează nestingherită în fieful lui Gheorghe Flutur, om cu influență din #echipacâștigătoare