Marcel Ciolacu: Klaus Iohannis să schimbe acest guvern. Nu vede că nu funcționează? Vlad Voiculescu distruge tot sistemul românesc de sănătate, n-are altceva în cap (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Klaus Iohannis să schimbe acest guvern. Nu vede că nu funcționează? Vlad Voiculescu distruge tot sistemul românesc de sănătate, n-are altceva în cap (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că președintele Klaus Iohannis trebuie să schimbe guvernul Cîțu, care „nu funcționează”. „Sunt trei guverne într-unul singur, sunt cu interese clare”, a afirmat social-democratul luni seară, după tragedia de la Spitalul Victor Babeș din Capitală, criticându-l în mod deosebit pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, despre care spune că „distruge tot sistemul românesc de sănătate”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marcel Ciolacu, pe B1 TV, după tragedia de la Spitalul Victor Babeș

„Suntem la un an și jumătate de când a pornit pandemia. Nimeni nu știe cine coordonează, cine răspunde. Moare lumea și ei stau și hăhăiesc pe la televizor. Am aflat că morții, de fapt, îi înmormântăm în saci. Lucrurile nu mai pot să continue așa. Cine a pus acest guvern? Domnul Iohannis. L-ați mai văzut pe domnul Iohannis de o lună de zile? Eu l-am văzut doar cu doi copaci, a pus doi copaci de nu știu ce zi”, a declarat Marcel Ciolacu, pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Întrebat ce ar putea să facă președintele Klaus Iohannis, liderul PSD a răspuns: „Să îi cheme și să schimbe acest guvern. Nu vede că nu funcționează? Sunt trei guverne într-unul singur, sunt cu interese clare. Nu se vede reforma în sănătate. Acest om Voiculescu distruge tot sistemul românesc de sănătate, sistemul public, el n-are altceva în cap”.

Referitor la faptul că ministrul Vlad Voiculescu pretinde că luptă împotriva „mafiei”, Marcel Ciolacu a afirmat: „Care mafie? Vă rog frumos, dați un telefon la Spitalul Foișor și întrebați-i dacă mai au echipamente de protecție pentru Covid. Au avut doar pentru două zile. Au fost mutați oameni acolo care au decedat. Ei nu aveau voie să fie transportați în starea critică în care erau. Am ajuns pe locul 10 mondial la mortalitate. Mai avem puțin și vom ajunge pe locul 1. Cineva trebuie să fie responsabil. Domnul Iohannis a vrut acest guvern”.

„Noi suntem în opoziție. Faptul că suntem în opoziție înseamnă că suntem o minoritate în Parlament. Eu vreau să știu, de exemplu, grupul minorităților cât timp vor mai accepta acest guvern? Ca să se creeze masa critică să fie răsturnat printr-o moțiune de cenzură acest guvern. Nu ne cereți nouă, care suntem în minoritate, să schimbăm acest guvern, fiindcă nu avem această posibilitate acum”, a mai spus Marcel Ciolacu, președintele PSD.