Marcel Ciolacu (PSD): Deschiderea școlilor este un dezastru. Noi nu avem nici manualele gata (VIDEO)

Marcel Ciolacu (PSD): Deschiderea școlilor este un dezastru. Noi nu avem nici manualele gata (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că deschiderea școlilor „este un dezastru”, atât din punctul său personal de vedere, cât și din cel al social-democraților în ansamblu. În direct pe B1 TV, luni seară, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, demnitarul a criticat Guvernul Orban pentru strategia privind noul an școlar. „Să o luăm cu începutul, de la sloganele electorale, cu «România Educată» și «România Normală»”, a spus el, ironic.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că deschiderea școlilor „este un dezastru”

„În primul rând, părinții și copiii trebuiau încurajați. E o zi importantă în viața societății românești. Am mai spus-o, eu am fost câteva zile plecat împreună cu secretarul general al partidului prin țară, iar prioritățile atât a administrațiilor locale, cât și a oamenilor era deschiderea școlilor. Cu adevărat, deschiderea școlilor, din punctul nostru de vedere și al meu personal, este un dezastru”, a declarat Marcel Ciolacu,

Referitor la faptul că și primarii au avut responsabilități legate de deschiderea școlilor, Marcel Ciolacu a afirmat: „Mai nou. Haideți să o luăm cu începutul, că tot vreți să faceți o comparație între mine și Președintele României. Să o luăm cu începutul, de la sloganele electorale, cu «România Educată» și «România Normală». După aceste două slogane ale Președintelui României, a venit guvernul său. Școlile sunt închise de șase luni de zile, de trei luni de zile suntem în vacanță. În șase luni de zile, singurii care și-au făcut treaba au fost autoritățile locale. Au pregătit școlile”.

Întrebat de ce consideră că a ieșit prost dacă autoritățile locale „și-au făcut treaba” și „au pregătit școlile”, Marcel Ciolacu a adăugat: „Vorbesc în primul rând locațiile. Restul ține de Guvern, în speță în primul rând de ministrul Învățământului. Noi nu avem nici manualele gata, nu mai vorbim după manuale – prima regulă de bază, pregătești manualele. Sunt 3.300.000 de elevi, care de șase luni stau acasă. După manuale, au venit promisiunile cu măștile. Știți foarte bine, ca mine, a venit și raportul Curții de Conturi, s-a aflat de unde s-au furat sute de milioane de lei – se regăsește în raport, nu spune opoziția. Unifarmul are toate depozitele pline de măști, Romarm-ul toate depozitele pline de măști, producătorii români toți exportă măștile în Austria, în Belgia, în Ungaria, peste tot, Guvernul României n-a dus nicio licitație până la capăt. Am deschis școlile, n-au primit copiii, nici profesorii nicio mască de la Guvern, mult-promisele măști. Am depășit și acest moment, am venit și am promis tablete. Ne-am chinuit să facem licitații pentru tablete, la fel, de șase luni de zile, totuși, ar fi trebuit să pregătească Guvernul”.