Marcel Ciolacu, scrisoare pentru liderii europeni. Mesajul PSD pentru Comisia Europeană: „Cerem ajutorul în gestionarea abuzurilor comise de partidele de guvernare”

Marcel Ciolacu, scrisoare pentru liderii europeni. Mesajul PSD pentru Comisia Europeană: „Cerem ajutorul în gestionarea abuzurilor comise de partidele de guvernare
Foto: Inquam Photos / George Călin

PSD continuă cu atacurile la adresa coaliției de guvernare și caută sprijin din partea aliaților europeni. Astfel, Marcel Ciolacu, președintele social-democraților a trimis o scrioare către Ursula von der Leyen, președinteleComisiei Europene și vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans.

Marcel Ciolacu se plânge liderilor europeni că în România, „democrația și respectul pentru statul de drept sunt serios în pericol”, iar partidele de guvernare „sunt obsedate de putere și pregătite să facă totul pentru a o obține”.

„Ca lider al opoziției în țara mea este bine de știut că românii pot conta pe prieteni precum sunteți voi care pun siguranța și drepturile oamenilor deasupra oricărui lucru.

De aceea, luând în considerare evenimentele recente în România, mă simt obligat să vă informez că democrația și respectul pentru statul de drept sunt serios în pericol, de către actualele partide din guvernul țării noastre, și cerem ajutorul Comisiei Europene în gestionarea abuzurilor comise de partidele de guvernare”, a notat Marcel Ciolacu la începutul scrisorii adresate liderilor europeni.

Temele abordate de către Marcel Ciolacu în scrisoarea trimisă liderilor europeni

Problemele puse în vedere de către Marcel Ciolacu, în cadrul scrisorii se referă la demiterea Avocatului Poporului, Renate Weber, decizie neconstituțională în opinia PSD care a contestat la CCR, numirea directorilor de la TVR și Radio România în ciuda verdictului CCR și numărarea „ilegală” a voturilor de la moțiunea simplă pentru demiterea lui Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Rămânem la dispoziția voastră pentru a identifica soluțiile adecvate pentru a evita ca România să alunece pe o cale nedemocratică. (…) În ciuda eforturilor noastre de a identifica o înțelegere pentru ca România să se dezvolte și să-și întărească democrația, statul de drept și participarea cetățenilor, actualele partide de la guvernare sunt obsedate de putere și pregătite să facă totul pentru a o obține.

(…) Comisia ar trebui să continue să fie garantul valorilor europene, democrației și statului de drept în România și ne bazăm pe imparțialitatea și sprijinul vostru în adresarea acestor subiecte”, mai arată scrisoarea.