Marian Oprișan revine la Consiliul Județean Vrancea, în funcția de vicepreședinte

Marian Oprișan revine la Consiliul Județean Vrancea, în funcția de vicepreședinte

Scos de Marcel Ciolacu de pe lista candidaților PSD pentru un loc de parlamentar, Marian Oprișan a fost desemnat vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, instituție pe care a condus-o până la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Marian Oprișan revine la Consiliul Județean Vrancea, în funcția de vicepreședinte

Răsturnare de situaţie în Consiliul Judeţean Vrancea, acolo unde joi au fost aleşi vicepreşedinţii legislativului judeţean. Aceştia sunt Marian Oprişan, de la PSD şi Ionel Cel Mare, preşedintele ALDE.

Desemnarea celor doi vicepreședinți ai CJ Vrancea s-a făcut prin vot secret.

Alegerea reprezintă o lovitură pentru noul preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, liberalul Cătălin Toma, care părea că l-a convins pe generalul Cel Mare să vină alături de el în conducea instituţiei, scrie adevărul.

Marcel Ciolacu:Consider că Marian Oprișan nu ar trebui să candideze pentru o funcție în Parlament, nu este oportun

Amintim că Marcel Ciolacu a spus că Marian Oprișan nu va fi pe liste la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Candidatura baronului din Vrancea pentru un loc la senat a fost respinsă în data de 21 octombrie, de conducerea centrală aPSD.

„Nu va fi pe liste niciun candidat trimis în judecată. Este o decizie clară și asumată (…) Listele de la Vrancea au fost invalidate. Acest lucru înseamnă că se declanșează din nou procedura și din nou vom lua decizia finală în această seară. Consider că Marian Oprișan nu ar trebui să candideze pentru o funcție în Parlament, nu este oportun. Este oportun să rămână vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea”, a declarat Marcel Ciolacu.

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii „Talk B1”, Marian Oprișan a susținut că decizia de a se retrage de pe listele pentru Senat îi aparține și a fost luată „de dragul organizației”PSDVrancea și al locuitorilor județului.

”De dragul organizației pe care am construit-o împreună cu colegii mei primari, viceprimari, consilieri, cu ceilalți membriPSD… pentru mine e mai importantă viața organizației și a cetățenilor județului Vrancea decât o funcție în Parlamentul României. Chiar dacă colegii mei sunt în acest moment supărați pe mine că am luat această decizie, chiar dacă ei m-au susținut, am renunțat la a mai candida”, a spus Oprișan.

Marian Oprișan a pierdut, după 20 de ani, mandatul de președinte al CJVrancea la alegerile locale din 27 septembrie 2020

În judeţulVranceaa fost o prezenţă la vot de 50.13% (156.117 voturi). După centralizarea a 98% din voturi, Cătălin Dumitru Toma, sustinut de PNL si USR-PLUS, a adunat 41.54% din voturi (63.209), iar baronulPSDMarian Oprişan a obtinut 37.9% din voturi (57.648). Cătălin Dumitru Toma are 43 de ani și este senator PNL din 2016.

Marian Oprișan, în vârstă de 55 de ani, era considerat unul dintre „greii”PSD, el fiind în partid încă din vremea FSN-ului lui Ion Iliescu, mai exact din 1990.

A fost președinte al Consiliului JudețeanVranceade 20 de ani, după ce anterior a fost vicepreședinte al CJ, timp de 5 ani.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)