Marius Pașcan: În tot răul acestui război, putem să ne valorificăm niște posibilități. Este în interesul UE să putem fi interfața de aprovizionare la granița estică. Unele aspecte din PNRR ar putea fi eficientizate (VIDEO)

Marius Pașcan: În tot răul acestui război, putem să ne valorificăm niște posibilități. Este în interesul UE să putem fi interfața de aprovizionare la granița estică. Unele aspecte din PNRR ar putea fi eficientizate (VIDEO)
Foto: Facebook @ Marius Pașcan

Marius Pașcan, prim-vicepreședintele PMP, a explicat că războiul din Ucraina îi oferă României șansa de a valorica de o serie de posibilități și că este și în interesul UE ca țara noastră să reușească să speculeze aceste șanse.

Oficialul a vorbit despre această situație, marți, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

„În tot răul acestui război, putem să ne valorificăm niște posibilități”, spune Marius Pașcan (PMP)

Întrebat despre oportunitățile asociate actualului context de securitate, unul marcat de agresiunea armată rusă pe care Ucraina se luptă eroic să o respingă, Marius Pașcan a spus: „În tot răul acestui război, putem să ne valorificăm niște posibilități. Noi suntem, totuși, la granița estică a Uniunii Europene și este în interesul Uniunii Europene să putem să avem huburile acestea pe infrastructură rutieră, pe căi ferate, pe porturi, ca să putem fi la limita aceasta interfața de aprovizionare, mai mult decât atât, și să fim cu o producție agricolă mai bună, să fie stimulată producția noastră agricolă”.

„Dacă astăzi deja se vorbește la nivelul Uniunii Europene de posibilitatea de a rediscuta, de a operaționaliza PNRR, pot fi și aceste subiecte, cu niște buni negociatori, readuse din condei, în sensul că, or fi bune consultanța și digitalizarea, dar în situația de război actual și în care noi putem asigura securitatea Uniunii Europene și să fim această interfață cred că înțelege și Uniunea Europeană că e interesul său, și atunci unele dintre cele cuprinse în PNRR, care nu erau gândite pe situația actuală de război, dar sunt niște fonduri care vin în România, ar putea fi eficientizate și operativizate pe această zonă care interesează și Uniunea Europeană, și pe noi, bineînțeles”, a continuat prim-vicepreședintele PMP.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni