Meleșcanu, după propunerea la Externe: Avem nevoie de un aviz clar de la BEC pentru suplimentarea secțiilor de votare din diaspora (VIDEO)

Meleșcanu, după propunerea la Externe: Avem nevoie de un aviz clar de la BEC pentru suplimentarea secțiilor de votare din diaspora (VIDEO)
Foto: argesplus.ro

Teodor Meleșcanu a declarat, pentru B1 TV, în urma propunerii pentru funcția de ministru al Afacerilor Externe, că după numire va avea o discuție cu reprezentanții Biroului Electoral Central (BEC) privind suplimentarea secțiilor de votare din străinătate.

”Primul lucru este să aștept o decizie a președintelui pentru că el e cel care acceptă această propunere”, a spus Meleșcanu.

”Primul lucru pe care-l voi face, voi avea o discuție la BEC cu prevederile legale în fața noastră și cu un aviz concret din partea BEC pentru rezolvarea acestei probleme. E greu să spun (dacă vor putea fi suplimentate secțiile de votare) până nu discut eu cu BEC. Mai e și o chestiune importantă, a timpului rămas și a modalităților administrative. Va trebui să avem toate opțiunile deschise”, a precizat el.

”Obiectivul fundamental este votul din diaspora, ca toți românii să își poată exercita votul”, a subliniat Meleșcanu.

Premierul Victor Ponta l-a propus, luni, pe Teodor Meleșcanu pentru funcția de ministru al Afacerilor Externe, după ce Titus Corlățean și-a prezentat demisia. (Detalii AICI)

Meleșcanu, după propunerea la Externe