Mesaje de Nașterea Maicii Domnului. Ce nume sărbătorim azi

Mesaje de Nașterea Maicii Domnului. Ce nume sărbătorim azi
FOTO: Pixabay.com

Peste 2,2 milioane de români îşi celebrează onomastica pe 8 septembrie când Biserica Ortodoxă Română prăznuieşte Naşterea Maicii Domnului, cunoscută în Popor ca Sfânta Maria Mică. Să spunem “La mulţi ani!” Mariilor, Marinilor şi tuturor derivatelor provenite din aceste nume.

Pentru cei dragi, rudele, prietenii, colegii sau amicii care ăşi celebrează onomasticavă prezentăm idei de urări, mesaje şi felicitări. Fie că vă gândiţi la un mesaj cu conţinut religios, plin de semnificaţii creştine, ori la un mesaj haios menit să aducă zâmbetul pe buze, vă puteţi inspira din mesajele de mai jos.

Mesaje haioase de Nașterea Maicii Domnului

 • Maria! Da, tu! Eşti dată în urmărire de către gaşca de prieteni, căci azi e ziua ta şi toţi vor să te ureze şi să te îmbrăţişeze! Mă alătur şi eu lor, sperând că te vom găsi, dar până una-alta, îţi zic acum: La mulţi ani!
 • Îţi urez să ai o zi a numelui la fel de colorată precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei şi la fel de frumoasă precum o gradină plină cu flori.
 • Dragă prietenă/prietene, pregăteşte băutura, că venim să te urăm, este ziua ta de nume, şi la greu nu te lăsăm. La mulţi ani cu sănătate, bucurie şi de toate!
 • Acest mesaj nu conține grăsimi, colesterol sau aditivi. Este în întregime natural, dar conține mult, mult zahar. Totuși, nu poate fi nici pe departe la fel de dulce ca persoana care-l citește. Zâmbește și la mulți ani!
 • Nu-ţi urez să ai parte de bani, că ştiu că eşti descurcăreţ, nu-ţi urez nici să devii star, căci pentru oamenii din viaţa ta eşti deja o celebritate, îţi doresc să fii sănătos şi vesel, că restul vin singure! La mulţi ani, prieten drag!
 • Un cer albastru fără nori, în calea ta să fie, să ai în viaţă numai flori, noroc şi bucurie! La Mulţi Ani!

Mesaje pentru părinți de Nașterea Maicii Domnului

 • De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele. La multi ani, Maria!
 • Precum Maria, Maica Domnului, a învins tristeţea şi lacrimile, tot aşa îţi doresc să răzbaţi şi tu din furtuna greutăţilor. La multi ani!
 • Că o lumina caldă ai apărut în calea mea, ai intrat în viaţă mea şi mi-ai arătat cum să fiu un om mai bun, mai blând şi mai înţelegător, întocmai că Fecioara Maria, al cărei nume îl porţi. Mulţumesc că mă călăuzeşti şi că ai grijă de mine!
 • Felicitări! Cu un zâmbet amabil, blând, să întâlnești fiecare zi nouă. Lasă îngerul să te ascundă de necazuri cu aripa sa grijulie. Iar Sfânta Fecioară Maria să fie cu tine și în casa ta mereu.
 • Maica Domnului să-ţi dea un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, sănătate, împliniri şi multă iubire.
 • Fie ca din această zi Sfântă, în drumul lin al vieţii tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ţi aducă fericire şi bucurie. Multă sănătate şi un sincer La mulţi ani!

Mesaje pentru copii de Nașterea Maicii Domnului

 • Fie ca această zi să-ţi dechidă poarta unui viitor plin de succese. La mulţi ani!
 • Întocmai ca Fecioara Maria, al cărei nume îl porti, învaţă să ierţi, să fii mai bun, mai înţelept, să mă ierţi când greşesc şi să mă înveţi să fiu, la rândul meu, un om mai bun. La mulţi ani!
 • La mulți ani, Maria! Îngerii să-ți călăuzească pașii, iar Sfânta Fecioară să-ți lumineze drumul în viață.
 • Fie ca ziua numelui tău să treacă ca într-un basm: să fie multe minuni și oameni buni alături. Să ai parte de tandrețe, bucurie și afecțiune, iar ochii mereu să-ți strălucească.
 • De ziua ce-ţi surâde-n prag şi-i porţi frumosul nume, eu îţi doresc tot ce-i mai drag şi mai frumos pe lume! La mulţi ani!

 • Azi e ziua ta, bucură-te din plin de ea!

Mesaje pentru persoana iubită de Nașterea Maicii Domnului

 • Este doar încă o zi, dar este cea mai frumoasă din tot anul, căci este ziua ta! La multi ani, iubitule/iubito!
 • Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului La Mulţi Ani!
 • Cineva acolo sus te iubeste. Cineva aici jos tine tare mult la tine. La multi ani!
 • Este o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. Este ziua numelui tău! Felicitări!
 • Ai apărut în viaţa mea ca o minune, nu degeaba porţi un nume sfânt, spre tine ma îndrept acum c-o urare şi c-un bun gând, să fii mereu fericită, să zâmbeşti, să râzi mereu, şi să nu uiţi nici o clipă, că tu eşti diamantul meu! La mulţi ani, Maria mea!
 • Pentru că eşti o persoană atat de bună, de drăguţă şi de loială, îmi doresc ca Fecioara Maria să aibă grijă de tine, să îţi călăuzească paşii şi să îţi lumineze calea în viaţă.

 • Aș vrea să îmi fii aproape mereu, cum ai fost și până acum și să mă bucur în fiecare zi de puritatea și căldura sufletului tău, rupt parcă din dragostea Fecioarei Maria.

Ce nume sărbătorim de Nașterea Maicii Domnului

Astăzi putem ura “La mulţi ani!” tuturor celor care poartă numele de: Maria, Măriuţa, Măriuca, Maricica, Maia, Mara, Mari, Mariana, Marilena, Marina, Marinela, Marieta, Mariţa, Marica, Marusia, Mia, Miţi, Mioara, Mira, Miriam, Marula, Meri, Anamaria, Marian, Marin, Marinică, Marcel.

Majoritatea femeilor care îşi sărbătoresc onomastica deSfânta Maria,respectiv 1.392.607, poartă numele de Maria, 273.806 se numesc Mariana, 51.593 – Marinela, iar 31.252 – Mioara. Alte 25.526 de femei poartă numele de Marina, iar 25.477 se numesc Marilena. Tot joi îşi vor sărbători onomastica 10.917 care se numesc Mărioara şi 1.671 care poartă numele de Măriuca. În rândul bărbaţilor, 308.514 se numesc Marian, 105.414 – Marin, iar 3.344 – Marinică, potrivit MAI.

Ultima oră
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6
17:17 - Masca redevine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală. Noi măsuri în București, de la miezul nopții
17:04 - Ionel Dancă, filmat când le arăta mai multor liberali cum să voteze (VIDEO)
16:51 - Fetiță de 13 ani, găsită moartă într-o pădure din Bistrița-Năsăud. Ea fusese dată dispărută sâmbătă seară
16:32 - Un bărbat a fost arestat preventiv pentru sechestrarea unei fete și pentru tentativă de viol, la Hunedoara
16:04 - Ludovic Orban: Președintele PNL va avea demisia mea la dispoziție, luni dimineață. Există riscul major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei Deputaților