Mihai Goțiu: Faptul că Nicușor Dan e susținut de USR e un câștig pentru Uniune. Cred că Barna e dispus să învețe din greșeli (VIDEO)

Mihai Goțiu: Faptul că Nicușor Dan e susținut de USR e un câștig pentru Uniune. Cred că Barna e dispus să învețe din greșeli (VIDEO)

Faptul că Nicușor Dan e susținut de USR e un câștig pentru partid, a declarat Mihai Goțiu, senator al Uniunii. Acesta a mai susținut, pentru B1 TV, că a perceput din partea lui Dan Barna, candidatul USR-PLUS la prezidențiale, un fel de teamă vizavi de faptul că în campania pentru fotoliul de la Cotroceni se discută și despre eventuala candidatură a lui Nicușor Dan la alegerile locale de anul viitor. În opinia lui Goțiu, faptul că se discută în campania pentru prezidențiale și despre Nicușor Dan și Vlad Voiculescu nu poate fi decât un câștig: „dintr-o asemenea competiție care ar avea o mare vizibilitate acum în campanie, șansele oricui ar fi candidatul alianței ar fi mult mai mari anul viitor”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Întrebat dacă statutul USR permite partidului să susțină pentru Primăria Capitalei un candidat din afara formațiunii, Goțiu a răspuns: „Evident că permite statutul. Să nu uităm cum s-a înființat USR, ca un partid care vine din societatea civilă. Sunt foarte mulți oameni cărora le e greu să se implice. Pe lângă Nicușor Dan, sunt foarte mulți oameni care s-au implicat în comunitățile din care fac parte și care, dacă ar avea susținerea unui partid ca USR, ar accepta să candieze la primării. Când am făcut acest statut, am prevăzut niște drepturi pentru membrii USR de a candida, dar niciunde nu există o interdicție, și ar fi fost culmea să existe, pentru a susține candidații independenți care îndeplinesc condițiile de integritate ale partidului și care au făcut ceva pentru comunitate. Nicușor Dan cred că se încadrează din toate punctele de vedere”.

Mihai Goțiu a explicat apoi ce reproș i-a făcut lui Dan Barna, dar și-a exprimat convingerea că acesta poate învăța din greșeli.

„I-am spus și lui Dan (Barna) direct și i-am reproșat că i-a fost un pic frică de faptul că în campania pentru prezidențiale s-a discutat și despre Nicușor și Vlad Voiculescu. Nu cred că e rău și cred că, dintr-o asemenea competiție care ar avea o mare vizibilitate acum în campanie, șansele oricui ar fi candidatul alianței ar fi mult mai mari anul viitor, în lupta cu Firea. Cred că ar avea de câștigat și Barna în cursa pentru prezidențiale.

El a exprimat că ar fi energii din cadrul USR care s-ar canaliza mai mult pe această campanie (pentru locale) decât pentru prezidențiale.

Cred că și Barna e un om politic nou și care e dispus să învețe și să înțeleagă din greșelile pe care le face. Cred că în zilele următoare va înțelege că e o greșeală și, indiferent cine va fi candidatul comun al alianței USR-PLUS, faptul că Nicușor e susținut de USR în această competiție e un câștig pentru USR. Trebuie să îi avem alături pe cei care au făcut lucruri pentru țara asta.

E normal să existe o supărare și atenționari spuse firesc. Suntem, cum spuneați, un partid mai vizionar, în care discuțiile aprinse sunt normale, pentru a ajunge la soluția cea mai bună”, a explicat Mihai Goțiu, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari