Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Odată cu plafonarea și compensarea facturilor se vor calma și fluctuațiile din piață. Cred că prețurile se vor tempera”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu: Odată cu plafonarea și compensarea facturilor se vor calma și fluctuațiile din piață. Cred că prețurile se vor tempera
Foto: Virgil Popescu / Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat miercuri că odată cu plafonarea prețului la gaze și compensarea facturilor creșterea prețurilor va fi stopată.

Ministrul energiei după plafonarea și compensarea facturilor

„Trebuie să urmărim piața de energie să vedem dacă intervenim sau nu. Eu zic că odată cu plafonare plus compensare se vor calma și fluctuațiile din piață. În momentul când am pus acel impozit pe venitul suplimentar pentur cei care nu plătesc certificate CO2, care nu poluează și care nu au influență în creșterea prețului și care beneficiază fără să aibă costuri suplimentare sau alte lucruri cred că prețul se va tempera. Noi la minister o să avem discuții cu furnizorii pentru că este normal să avem un dialog să vedem cum îi ajutăm să implementeze.

Noi, cei de la minister o să discutăm și cu Finanțele și cu Munca pentru a ne asigura că în ordinele comune procedura de decontare și furnizorii să își încaseze banii pentru că nimeni nu vrea ca la un moment dat să avem sincope”, a spus Virgil Popescu.

Proiectul de lege privind plafonarea prețurilor la energie și compensarea facturilor a fost adoptat de Parlament, cu 285 de voturi. În urma aplicării legii, Guvernul estimează că 6 milioane de familii din România vor beneficia de aceste reduceri care vor apărea direct în facturi, fără că oamenii să facă vreun demers,

Ce se va întâmpla cu agentul termic în Capitală

Referitor la o posibilă criză privind căldura în Capitlă, Virgil Popescu a spus că Elcen va furniza agentul termic:

„Nu vom avea probleme cu furnizarea agentului termic din punct de vedere al Elcenului. Sigur vor fi sincope și în această iarnă, primarul general a spus acest lucru. Din cauza pierderilor din rețea. Nu au fost plătite nici până acum datoriile, au fost plătite parțial. S-au dat niște bani către Elcen”, a spus Virgil Popescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.