Ministrul Muncii, Marius Budăi: „Nu poți rezolva inechitățile din sistemul de pensii fără efort bugetar” (VIDEO)

Ministrul Muncii, Marius Budăi: Nu poți rezolva inechitățile din sistemul de pensii fără efort bugetar (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat miercuri seara în emisiunea moderată de Nadia Ciurlin, că nu pot fi rezolvate inechitățile din sistemul de pensii, dacă nu există un efort bugetar în acest sens:

„Anvelopa din Legea 127 este de 11,7% din PIB, o anvelopă care nu cuprinde, așa cum a fost explicat acum în PNRR indemnizațiile și pensiile de serviciu, plătite în baza unei legi speciale. Toată lumea vorbește și așa trebuie, să rezolvăm inechitățile din sistem.

Această rezolvare privind inechitățile din sistem presupune doi pași: să ai o legislație în baza căreia să rezolvi aceste inechități și există această legislație prin Legea 127, vom vedea dacă în urma discuțiilor în paralel cu Banca Mondială și cu Comisia Europeană se impun unele modificări sau completări.

Al doilea pas este efortul bugetar. Nu poți rezolva inechitățile din sistem fără efort bugetar. Când acel efort bugetar va trebui iplementat vom ajunge la concluzia că acest procent din PIB, incluzând și indemnizațiile și pensiile de serviciu nu este suficient”, a spus ministrul Muncii.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:30 - Cristian Bușoi: Optimizarea fiscală este necesară. Impozitul progresiv va genera nemulțumire și va crește și mai mult evaziunea fiscală (VIDEO)
21:25 - Ministerul grec de Externe acuză Turcia de „încălcare fără precedent a suveranității”
21:05 - Eugen Tomac: Decizia Kremlinului de a opri de sâmbătă exporturile de gaze naturale către Finlanda demonstrează că Putin este în război cu UE
21:05 - Războiul cibernetic continuă în Rusia: „Au loc tentative ţintite de a dezactiva resursele de internet ale infrastructurii critice de informaţii a Rusiei”
21:01 - Incendiu de proporţii pe aeroportul din Geneva. O explozie a avut loc în noul centrul de primire pentru solicitanții de azil (FOTO)
20:42 - Canada anunță noi sancțiuni împotriva apropiaților liderului de la Kremlin și interzice exportul unor produse spre Moscova
20:28 - Armata Națională a Republicii Moldova, jefuită! A dispărut echipamentul militar
20:26 - Marcel Ciolacu, la Podul suspendat peste Dunăre: Dacă am face o socoteală la vaccinurile comandate de unii filosofi de la USR, vaccinuri de un miliard de euro pe care nu le folosim, am fi făcut două poduri (VIDEO)
20:18 - Mircea Geoană (NATO): „Sunt foarte mulți dintre cetățenii Ucrainei care sunt deportați către Rusia”
20:08 - Marcel Ciolacu, despre prezența unor parlamentari UDMR la premierea secuilor condamnați pentru terorism: Suntem într-o perioadă de provocări. Noi, românii, am fost întotdeauna cu picioarele pe pământ (VIDEO)