Momentul în care a intervenit un angajat al Camerei Deputaților pentru că Dan Barna n-a catadicsit să-și ridice singur ochelarii de pe jos (FOTO)

Momentul în care a intervenit un angajat al Camerei Deputaților pentru că Dan Barna n-a catadicsit să-și ridice singur ochelarii de pe jos (FOTO)

Vicepremierul Dan Barna, colider USR-PLUS, a fost protagonistul unei scene care a stârnit uimire și o doză de revoltă în mediul online. Prezent, luni, în Camera Deputaților, acolo unde premierul Florin Cîțu a vorbit despre bugetul României pe acest an, Dan Barna și-a scăpat la un moment dat ochelarii pe jos. Barna n-a avut nicio pornire să-i ridice singur, așa că a fost nevoie de intervenția unui angajat al Camerei Deputaților. Toată scena a durat 33 de secunde, notează Libertatea.

Ce s-a întâmplat luni în Camera Deputaților

Premierul Florin Cîțu a fost invitat de PSD la ”Ora prim-ministrului” să vorbească despre bugetul de stat pe acest an. Teoretic, căci șeful Guvernului a găsit altă interpretare demersului: „Românii ar trebui să ştie că această invitaţie din partea PSD nu are nicio legătură cu bugetul României. Ei m-au invitat aici să vadă cât rezist la înjurăturile lor. Eu vă spun că acest prim-ministru rezistă”.

După discursul lui Florin Cîțu, a luat cuvântul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Acesta a vorbit întâi despre situația minerilor din Valea Jiului, care recent au renunțat la protest după ce au primit asigurări privind plata salariilor. Ciolacu a trecut apoi la desființarea proiectului de buget propus de Guvernul Cîțu, despre care încă de duminică spusese că e „o tâmpenie”.

„Un buget de austeritate, un buget al sărăciei, un buget care nu oferă nicio perspectivă de dezvoltare a României”, a acuzat Marcel Ciolacu, în timpul ședinței din Cameră.

Libertatea notează că, la un moment dat, cadrul s-a deschis larg și l-a surprins pe Barna.

Dan Barna a avut nevoie de ajutor să-și recupereze ochelarii de pe jos

Așezat la stânga lui Florin Cîțu, vicepremierul Dan Barna ascultă și privește concentrat către ochelarii pe care îi ține între degete. La un moment dat, încearcă să-i așeze pe aparatul pentru votul electronic, se mai joacă un pic cu ei, apoi ochelarii pică de cealaltă parte a mesei.

Barna n-a avut nicio reacție. În schimb, colega care se afla lângă el s-a întors și a făcut un semn discret. Apoi încă unul. Un angajat al Camerei Deputaților s-a apropiat, doamna îi-a explicat ce s-a întâmplat, Barna a intervenit și el atunci și a făcut semn pentru a indica unde-i sunt ochelarii.

Omul trece prin spatele vicepremierului și, după câțiva pași, ochelarii sunt din nou în fața lui Dan Barna.

VIDEO poate fi văzut AICI de la minutul 19.52.

Ultima oră
16:09 - Alexandru Sassu, fostul președinte la TVR, a murit. Afecțiunea de care suferea
15:41 - Florin Cîțu, neintimidat de susținătorii lui Orban: De luni vom fi cu toţii o echipă. Vor fi de partea mea (VIDEO)
15:26 - 493 de unități administrative din România, în scenariul roșu. Lista localităților în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București