Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii va fi dezbătută luni în Camera Deputaţilor

Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii va fi dezbătută luni în Camera Deputaţilor
Foto: Inquam Photos / George Călin

Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrin Oros, a PSD, va fi dezbătută luni, de la ora 16, în plenul Camerei Deputaţilor urmând ca votul final să fie dat miercuri.

Miercuri, PSD a depus la Camera Deputaţilor moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, intitulată „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător – ministrul Adrian Nechita Oros”.

În moţiune, social democrații susţin că este obligatoriu ca ministrul Oros să plece urgent din funcţie, acuzându-l pe acesta că, după 17 luni de guvernare, nu a învăţat nimic şi agricultura traversează cea mai neagră perioadă din cauza „incompetenţei şi amatorismului” de care acesta a dat dovadă, scrie Agerpres.

„Referitor la agricultură, se poate lesne observa că suntem într-o linie de criză accentuată, cauzată pe de o parte de seceta severă, care ne-a lovit în anul agricol 2019/2020, iar de cealaltă parte de incapacitatea actualului ministru de a elabora politici publice protective şi stimulative pentru sectorul agricol şi al industriei alimentare”, a transmis PSD în document.

Anul trecut, potrivit PSD, agricultura a avut două recorduri negative: cea mai pronunţată reducere de producţie dintre activităţile economice – minus 16,2% la valoarea adăugată creată şi cea mai mare creştere de preţuri – plus 10,5% la preţuri.

De asemenea, social democrații îl acuză pe Adrin Oros că toate promisiunile făcute de la preluarea mandatului s-au dovedit a fi doar minciuni.

„În 2018, domnilor liberali, aţi depus moţiune simplă împotriva ministrului Petre Daea legată de gestionarea răspândirii pestei porcine africane, în România. I-aţi reproşat atunci vrute şi nevrute, că nu e medic veterinar şi nu ştie ce măsuri să ia, că nu a făcut ce trebuie, că nu e specialist, că sacrifică porcii preventiv, că pune în pericol creşterea porcului în România. Una mai falsă decât alta! De ce spunem asta? Pentru că în noiembrie 2019 l-aţi uns ministru pe marele ‘specialist’ Adrian-Nechita Oros, medic veterinar, prorector la USAMV Cluj-Napoca, (…) salvatorul porcului din România. Ce a făcut domnul doctor Oros din funcţia de ministru pentru combaterea pestei porcine africane? Nimic. Zero măsuri”, au adăugat parlamentarii PSD.