Nelu Tătaru, la primul centru modular pentru copii cu boli grave: În viitor se intenționează să mai avem încă 4 astfel de complexe (VIDEO)

Nelu Tătaru, la primul centru modular pentru copii cu boli grave: În viitor se intenționează să mai avem încă 4 astfel de complexe (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a mers miercuri dimineață la Institutul Clinic Fundeni, unde a vizitat primul centru modular dedicat copiilor cu boli grave. „Se va trata tot ce înseamnă spitalizare de zi pediatrică”, a precizat demnitarul, care a explicat că în viitor „se intenționează să mai avem încă patru astfel de complexe”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a declarat ministrul Nelu Tătaru, la vizitarea primului centru modular pentru copii cu boli grave

„Sunt la un complex modular de la Institutul Fundeni. Acolo, împreună cu managementul spitalului, facem o evaluare a complexului modular pentru tot ce înseamnă patologie gravă pediatrică. Aici sunt în faza de avizare, după care vom ajunge și la avizul DSP-ului, sunt mai multe avize de luat. Se va trata tot ce înseamnă spitalizare de zi pediatrică. În viitor, pe proiect POIM, se intenționează să mai avem încă patru astfel de complexe, de 18 containere, pentru tot ce înseamnă patologie sau internare de zi – 60 de paturi sunt în Institutul Fundeni – în care să nu mai avem, să spunem, legătură cu tot ce înseamnă spital. Ei vor fi în aceste complexe pavilionare, pe care le avem aici, modulare, fiecare complex având câte 18 module. Aici putem găsi tot ce înseamnă tratament, tot ce înseamnă investigație, tot ce înseamnă recoltare pentru testare pentru COVID, precum și investigații pentru copii. Astfel, ce vedem astăzi că stau prin mașini, copiii cu părinții vor veni aici și își vor face tratamentul, transfuziile, își vor face evaluarea post-transplant, își vor face acele investigații, inclusiv testare COVID. Aici, tot ce putem vedea sunt sponsorizări de la ARPIM, 150.000 de euro, urmând și investiții, care s-au făcut pentru această platformă, și extinderea cu celelalte complexe de câte 18 containere, care vor fi finanțate și prin proiecte POIM”, a declarat Nelu Tătaru.

Cu ocazia vizitei efectuate la centrul modular pentru copiicu boli grave de la Institutul Clinic Fundeni, ministrul Sănătății a vorbit, printre altele, și despre posibilitatea intrării într-un „lockdown”, dar și despre situația de la Spitalul Elias, și scenariul revenirii suporterilor pe stadioane.

„Eu nu mă aștept la un «lockdown», eu mă aștept ca toată lumea să respecte niște reguli și niște precauții. Atât timp cât nu respectăm, putem avea tot felul de scenarii. În condițiile în care ne aflăm, cu o lună deosebit de dificilă prin reluarea multor activități, noi nu cerem decât respectarea acelor norme de aplicare a acelor reluări de activitate. Respectând aceste norme, avem o menținere în platou, în jurul a 1.500 de cazuri pe zi, urmând ca în a doua jumătate a lunii octombrie, după ce trecem această lună de foc, să putem să ne gândim și la o pantă descendentă. Dacă nu respectăm acele lucruri, vom vedea o creștere până spre 2.000 de cazuri pe zi și atunci vom trepidează și unitățile de primire urgențe, și terapia intensivă, precum și secțiile de boli infecțioase”, a afirmat Nelu Tătaru.

Tags:
Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“