Nelu Tătaru, la primul centru modular pentru copii cu boli grave: În viitor se intenționează să mai avem încă 4 astfel de complexe (VIDEO)

Nelu Tătaru, la primul centru modular pentru copii cu boli grave: În viitor se intenționează să mai avem încă 4 astfel de complexe (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a mers miercuri dimineață la Institutul Clinic Fundeni, unde a vizitat primul centru modular dedicat copiilor cu boli grave. „Se va trata tot ce înseamnă spitalizare de zi pediatrică”, a precizat demnitarul, care a explicat că în viitor „se intenționează să mai avem încă patru astfel de complexe”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a declarat ministrul Nelu Tătaru, la vizitarea primului centru modular pentru copii cu boli grave

„Sunt la un complex modular de la Institutul Fundeni. Acolo, împreună cu managementul spitalului, facem o evaluare a complexului modular pentru tot ce înseamnă patologie gravă pediatrică. Aici sunt în faza de avizare, după care vom ajunge și la avizul DSP-ului, sunt mai multe avize de luat. Se va trata tot ce înseamnă spitalizare de zi pediatrică. În viitor, pe proiect POIM, se intenționează să mai avem încă patru astfel de complexe, de 18 containere, pentru tot ce înseamnă patologie sau internare de zi – 60 de paturi sunt în Institutul Fundeni – în care să nu mai avem, să spunem, legătură cu tot ce înseamnă spital. Ei vor fi în aceste complexe pavilionare, pe care le avem aici, modulare, fiecare complex având câte 18 module. Aici putem găsi tot ce înseamnă tratament, tot ce înseamnă investigație, tot ce înseamnă recoltare pentru testare pentru COVID, precum și investigații pentru copii. Astfel, ce vedem astăzi că stau prin mașini, copiii cu părinții vor veni aici și își vor face tratamentul, transfuziile, își vor face evaluarea post-transplant, își vor face acele investigații, inclusiv testare COVID. Aici, tot ce putem vedea sunt sponsorizări de la ARPIM, 150.000 de euro, urmând și investiții, care s-au făcut pentru această platformă, și extinderea cu celelalte complexe de câte 18 containere, care vor fi finanțate și prin proiecte POIM”, a declarat Nelu Tătaru.

Cu ocazia vizitei efectuate la centrul modular pentru copiicu boli grave de la Institutul Clinic Fundeni, ministrul Sănătății a vorbit, printre altele, și despre posibilitatea intrării într-un „lockdown”, dar și despre situația de la Spitalul Elias, și scenariul revenirii suporterilor pe stadioane.

„Eu nu mă aștept la un «lockdown», eu mă aștept ca toată lumea să respecte niște reguli și niște precauții. Atât timp cât nu respectăm, putem avea tot felul de scenarii. În condițiile în care ne aflăm, cu o lună deosebit de dificilă prin reluarea multor activități, noi nu cerem decât respectarea acelor norme de aplicare a acelor reluări de activitate. Respectând aceste norme, avem o menținere în platou, în jurul a 1.500 de cazuri pe zi, urmând ca în a doua jumătate a lunii octombrie, după ce trecem această lună de foc, să putem să ne gândim și la o pantă descendentă. Dacă nu respectăm acele lucruri, vom vedea o creștere până spre 2.000 de cazuri pe zi și atunci vom trepidează și unitățile de primire urgențe, și terapia intensivă, precum și secțiile de boli infecțioase”, a afirmat Nelu Tătaru.

Tags:
Ultima oră
20:23 - Cinci persoane au ajuns la spital după un accident între un autoturism și un TIR, în județul Cluj. Un bărbat a fost rănit grav
20:07 - Legendarul Frank Williams, fondatorul echipei de Formula 1 Williams Racing, a murit la 79 de ani
20:00 - Referendum rezolvă disputa: elvețienii acceptă certificatul pandemic
19:39 - Nicolae Ciucă: Hanuca ne amintește că speranța și credința ne fac mai puternici. Apreciez și susțin valorile spirituale ale poporului evreu, solidaritatea, întâlnirea dintre religii și culturi, dialogul și respectul (VIDEO)
19:20 - Klaus Iohannis: Comunitatea evreiască din România, un contributor important la binele comun. Reiterez angajamentul Statului nostru în ceea ce privește prevenirea și combaterea antisemitismului
19:10 - Adrian Chesnoiu: Inclusiv pe pestă porcină africană vom veni cu un set de măsuri care măcar în al 12-lea ceas să dea încredere industriei de creștere a porcului din România că încă mai putem produce (VIDEO)
18:47 - Adrian Chesnoiu: Povestea cu „Doi și-un sfert”, o aberație. N-am lucrat nici o secundă acolo, aveam 16 ani când s-a desființat. Am lucrat la DGIPI în cadrul MAI (VIDEO)
18:30 - Adrian Chesnoiu: Politica Agricolă Comună vine cu restricții și condiționalități care vor crea și mai multe decalaje. E datoria noastră să convingem Bruxelles-ul, la prima posibilitate de renegociere a PNRR, să le aibă în vedere (VIDEO)
18:13 - Adrian Chesnoiu, pe B1 TV: Agricultura nu există în PNRR / Poate acum a fost primul guvern de coaliție când Agricultura a fost pusă în primele 5 domenii ca importanță de PSD / N-o mă auziți vorbind de greaua moștenire (VIDEO)
17:58 - Suporterii pot asista la întreaga partidă dintre Universitatea Craiova și FCSB, chiar dacă se termină după ora 21: „Să păstreze obligatoriu biletul la meci până în momentul în care ajung acasă”