Nelu Tătaru: Propunerea Ministerului Sănătăţii este de prelungire a stării de alertă

Nelu Tătaru: Propunerea Ministerului Sănătăţii este de prelungire a stării de alertă
Foto: Hepta

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că traversăm o lună grea în ceea ce privește situația epidemiologică, pentru că începe școala și avem și alegeri, iar recomandarea sa este de a se prelungi starea de alertă impusă în contextul epidemiei de coronavirus.

Propunerea Ministerului Sănătăţii este de prelungire a stării de alertă

Ministrul Nelu Tătaru a precizat că propunerea va fi de prelungire a stării de alertă cu 30 de zile.

„După cum vedem şi evoluţia, suntem pe un platou. Propunerea Ministerului Sănătăţii este de prelungire a stării de alertă”, a declarat ministrul Sănătăţii într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Anunțul lui Tătaru vine în contextul în care mai e doar o săptămână până la expirarea starii de alertă instituită în 16 august, pentru 30 de zile.

CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: Suntem într-un platou dinţat

Tătaru a mai spus că traversăm o lună grea în ceea ce privește situația epidemiologică, pentru că începe școala și avem și alegeri. Acesta a mai declarat că deocamdată suntem încă în primul val al pandemiei decoronavirus, într-un platou dințat.

Acestaa spuscă se așteaptă și un val doi al pandemiei decoronavirusînsă deocamdată nu a fost depășit primul val. Orice pandemie se întinde pe o perioadă de un an și jumătate sau doi, spune Tătaru

”Noi suntem într-un platou, într-un platou din ăla dinţat, să-i spunem, al celei de-a doua faze sau a doua cocoaşă din primul val. Este o lună grea luna septembrie, prin precauţiile pe care trebuie să le asumăm şi să le respectăm toţi.

Am avut un 1 septembrie cu reluarea activităţii în restaurante, cu reluarea activităţilor în teatre şi cinematografe, cu reîntoarcerea populaţiei din concedii şi aglomerarea transportului în comun.

Va urma 14 septembrie cu deschiderea şcolilor, iar, la fel, o supraaglomerare a transportului în comun, o lună de campanie electorală, alegerile de pe 27”, a declarat Nelu Tătaru

Gripa sezonieră va șubrezi organismul. Recomandarea este să ne vaccinăm

În acest context și având în vedere și apropierea sezonului rece, Tătaru a subliniat că este foarte importantă vaccinarea antigripală, pentru că infecția cucoronavirusse va suprapune gripei sezoniere.

”Gripa sezonieră va șubrezi organismul. În contextul în care pregătim această toamnă avem acele 3 milioane de vaccinuri, iar din informațiile noastre sunt cumpărate deja 500.000 de vaccinuri. Recomandarea este să ne vaccinăm, mai ales cei care sunt în grupele de risc. Măcar să facem vaccinul pentru bolile pentru care putem”, a mai spus ministrul Sănătății.