Nicolae Ciucă: Va trebui să asigurăm la nivelul fiecărui minister reducerea cheltuielilor la bunuri și servicii cu 10%. E o decizie de solidaritate / Concentrăm toată atenția pe evaziunea fiscală (VIDEO)

Nicolae Ciucă: Va trebui să asigurăm la nivelul fiecărui minister reducerea cheltuielilor la bunuri și servicii cu 10%. E o decizie de solidaritate / Concentrăm toată atenția pe evaziunea fiscală (VIDEO)
Foto: Facebook @ Guvernul României

La nivelul fiecărui minister va trebui asigurată o reducere a cheltuielilor la bunuri și servicii cu un procent de 10%, a fost mesajul premierului Nicolae Ciucă, președintele PNL, pentru miniștrii din guvernul pe care îl conduce, în debutul reuniunii desfășurate miercuri la Palatul Victoria.

Nicolae Ciucă: „Este o decizie de solidaritate în actualele condiții economico-finaciare”

„Doresc să fac mențiunea că, așa cum ne-am asumat, luni, în cadrul coaliției, am stabilit un nou set de măsuri care să vină atât în sprijinul activității Guvernului, cât mai ales în ceea ce privește continuarea programului «Sprijin pentru România». Măsurile respective vin practic și impactează pe ceea ce înseamnă continuarea programului de guvernare, în sensul în care, la nivelul fiecărui minister, va trebui să asigurăm reducerea cheltuielilor la bunuri și servicii cu procentul de 10%. Este o decizie de solidaritate în actualele condiții economico-financiare și vă cer fiecăruia dintre dumneavoastră să luați măsurile necesare astfel încât să putem să ne încadrăm în acest procent”, a declarat premierul.

Nicolae Ciucă a vorbit și despre situația colectării la buget și a punctat că întreaga atenție se concentrează „pe tot ceea ce înseamnă evaziunea fiscală”.

„Totodată, ne-am asumat ca la nivelul colectărilor la buget, prin instituțiile statului, cu preponderență prin ANAF, să asigurăm continuarea activității astfel încât să putem să avem o colectare cât mai eficientă. Începând cu luna iulie, devin obligatorii e-Factura și Radarul Mărfurilor. Am discutat cu ministrul Finanțelor, am discutat cu șeful ANAF, concentrăm toată atenția pe tot ceea ce înseamnă evaziunea fiscală și, în felul acesta, asigurăm un cadru de competitivitate cât se poate de corect și de onest”, a continuat liberalul.

„Sunt măsuri pe care le-am asumat la nivel politic și pe care trebuie să le punem în aplicare la nivelul Executivului”, a mai spus prim-ministrul Ciucă, care a anunțat printre altele că bilanțul guvernării va avea loc la sfârșitul lunii iunie.

Urmăriți B1TV.ro și pe