Nicușor Dan a explicat cum va arăta metroul de suprafață din Capitală: Nu se va intersecta cu traficul auto, stațiile interioare vor fi conectate la STB și la metroul subteran (VIDEO)

Nicușor Dan a explicat cum va arăta metroul de suprafață din Capitală: Nu se va intersecta cu traficul auto, stațiile interioare vor fi conectate la STB și la metroul subteran (VIDEO)

Nicușor Dan, candidatul Dreptei la Primăria Capitalei, a prezentat, miercuri, planul său în ceea ce privește metroul de suprafață din București. Acesta a susținut că, odată finalizat proiectul, implementarea se va face în doi – trei ani, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene. Dan a mai afirmat că metroul de suprafață nu se va intersecția cu traficul auto și nu va sta la semafor. Stațiile interioare vor fi conectate la STB și la metroul subteran, iar stațiile de pe linia de centură vor fi conectate la principalele intrări în oraș. Metroul de suprafață va fi prietenos cu mediul și cu toți călătorii. Nicușor Dan a mai spus că proiectul va putea fi pus în aplicare odată ce Capitala va avea cu adevărat o administrație, căci acest lucru acum nu se întâmplă.

Cum va funcționa metroul de suprafață din București. Explicațiile lui Nicușor Dan

Candidatul unic al Dreptei la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit miercuri despre unul dintre proiectele pe care le-a pregătit pentru București – metroul de suprafață.

„Azi vorbim despre metroul de suprafață. El va funcționa pe șase rute și va avea șase gări principale. Stațiile interioare vor fi conectate la STB și la metrou, stațiile de pe linia de centură vor fi conectate la principalele intrări în oraș. Acolo unde va fi nevoie, vom avea parcări park ‘n’ ride. Mesajul este: oriunde te găsești pe linia de centură, vei avea un tren direct către aceste gări interioare care reprezintă puncte importante ale orașului.

Chiajna are un deficit mare de transport public și aglomerează Militariul. Ea va fi legată direct de AFI, de intersecția cu Lujerului, de Gara de Nord și de Pipera. Un exemplu din interiorul orașul: zona Giurgiului – Ferentari va fi conectată direct cu Pipera, Gara de Nord și de AFI.

Aici (la AFI) va fi una din cele șase stații. O să avem un flux de 8.000 de persoane pe zi, pe fiecare sens. O să avem cel puțin 40 de plecări pe zi, 2-3 pe oră, și mai multe la orele aglomerate. Un tren va deservi 200 de persoane și, în condiții de aglomerație, până la 500. Pentru București asta înseamnă 800.000 de utilizatori”, a declarat Dan.

Acesta a precizat că viteza medie operațională va fi de 40 km/h, dar metroul de suprafață poate atinge viteze de 90 km/h.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Despre avantajele metroului de suprafață, Nicușor Dan a declarat: „Principalul lui avantaj e că nu se intersectează cu traficul auto, în intersecții nu stă la semafor. Va fi un vehicul prietenos cu pietonii, va fi ușor de accesat de mame cu cărucioare, dar și de bicicliști. Nu va fi compartimentat, va avea culoare largi și va avea uși multe pentru a nu crea aglomerări. E o soluție aplicată cu succes în multe orașe, de exemplu Berlin”.

Proiectul se va realiza cufonduri europene. Implementarea va dura doi – trei ani.

Nicușor Dan a mai susținut că principala problemă a Bucureștiului este că nu are cu adevărat o administrație. Nici măcar nu se peticește, despre investiții serioase nici nu poate fi vorba.

„Spun de la începutul campaniei că Bucureștiul are nevoie de dezvoltare. O astfel de soluție în transportul public atrage dezvoltarea, atrage investițiile. Bucureștiul e obligat să reducă poluarea și o astfel de soluție reduce poluarea.

Bucureștiul are cel mai mult nevoie de o administrație, de fapt, pentru că în momentul de față nu e administrat și nici măcar peticit. Administrație însemană să apelezi la specialiști, să iei soluții de la ei și din orașe în care ele funcționează.

Bucureștiul privat a dovedit că se poate și sunt convis că noua administrație va putea realiza astfel de proiecte”, a mai spus Nicușor Dan.

Nicușor Dan: Viziunea e să facem Capitala centru regional pe IT, industrii creative, academic și cultural

Anterior, Dan declarase, pentru B1 TV, că planul lui și a echipei sale este să facă din Capitală un centru regional pe IT, industrii creative, academic și cultural.

„Viziunea e să facem Bucureștiul un oraș occidental european, ceea ce nu arată acum din punct de vedere al calității vieții, și, din punct de vedere economic, în competiția globală să-l definim ca centru sud-est european, centru regional, pe IT, industrii creative, academic și cultural. Asta e viziunea, că acestea sunt avantajele noastre. Avem 100.000 de oameni în IT, o școală de film foarte apreciată. Avem pe zona creativă mulți oameni care câștigă mari concursuri internaționale. Putem, prin colaborare, să facem din București un astfel de centru”, a explicat Dan.

Acesta a precizat, însă, că sunt probleme apăsătoare ce necesită rezolvare prima dată: „Până atunci, însă, avem de rezolvat niște probleme structurale, cea a traficului, a poluării și termoficării. Ești obligat să începi cu ele, trebuie să ai un fudament. Sunt lucruri care se pot face foarte repede. De exemplu, semaforizarea inteligentă sau managementul traficului. E o chestiune pe care poți să o faci în doi ani – doi ani și jumătate, pentru că trebuie să tragi niște cabluri și să conectezi niște semafoare la niște servere locale. 20- 30 de milioane”.

Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie.