Nicușor Dan a invitat-o pe Gabriela Firea la o dezbatere, dar primarul general nu a venit: „După cum vedeți, am fost cavaler și am păstrat un loc la umbră”

Nicușor Dan a invitat-o pe Gabriela Firea la o dezbatere, dar primarul general nu a venit: „După cum vedeți, am fost cavaler și am păstrat un loc la umbră”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan a avut o conferință de presă, joi, la care susține că a invitat-o chiar și pe Gabriela Firea – căreia îi adresase„de-a lungul timpului mai multe provocări de a participa la o dezbatere” – în contextul în care aflase că primarul general în exercițiu urma să viziteze uzinele URAC din preajma evenimentului. „După cum vedeți, am fost cavaler și am păstrat un loc la umbră”, a subliniatcandidatul independent susținut de PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei. Cu toate acestea, edilul nu și-a făcut apariția.

Nicușor Dan a invitat-o pe Gabriela Firea la o dezbatere, dar primarul general nu a venit

„Pentru că am aflat că astăzi, la ora 11, adică acum, primarul în funcție urmează să viziteze uzinele URAC din spatele nostru, care țin de STB. După cum știți i-am adresat de-a lungul timpului mai multe provocări Gabrielei Firea de a participa la o dezbatere și domnia sa a zis că vrea să fie la o bază STB și, atunci, m-am gândit să-i îndeplinesc dorința. De aceea am pus pupitrul, o așteptăm în continuare.Am sunat-o la ora 10 și i-am spus că o să fiu aici. Nu mi-a răspuns. I-am trimis un SMS. Știe de această invitație. Vă propun să o mai așteptăm 10 minute să vedem dacă apare.După cum vedeți, am fost cavaler și am păstrat un loc la umbră”, a afirmat Nicușor Dan.

Întrebat dacă primarul general Gabriela Firea i-a răpuns la telefon, Nicușor Dan a explicat: „Am sunat-o pe doamna Firea la ora 10. Nu mi-a răspuns. Este o persoană ocupată. I-am dat un SMS, chiar atunci, în care i-am spus că am aflat că vine la URAC. I-am spus că îi îndeplinesc dorința și că o invit la această dezbatere la baza STB. Mi-a răspuns prin SMS. Nu este nici legal, nici civilizat să fac public răspunsul. În esență, mi-a oferit o consultanță politică. Mi-a dat niște sfaturi politice”.

„Insistă să spună că a luat 1 miliard de euro, bani europeni, când ea a luat de 30 de ori mai puțin, insistă să spună că a reabilitat 50 de km de conductă pe inelul principal, când ea a reabilitat mai puțin de un kilometru. Insistă să spună că a plătit subvenția STB, când știm bine că nu a plătit-o și datoria este de un miliard”, a mai spus Nicușor Dan.

De-a lungul timpului, Nicușor Dan i-a adresatGabrielei Firea mai multe provocări de a participa la o dezbatere

Cu mai puțin de trei săptămâni rămase până la alegerile locale, în 7 septembrie, Nicușor Dan reamintea căa invitat-o pe Gabriela Firea la trei dezbateri în ultima săptămână de campanie, dar primarul general „a dat un răspuns evaziv,că depinde de invitațiile pe care televiziunile ni le vor face”. Cu această ocazie, el o provoca din nou pe Gabriela Firea.

„O invit pe Gabriela Firea la trei dezbateri, în ultima săptămână de campanie: miercuri – 23 septembrie, joi – 24 septembrie, vineri – 25 septembrie, în sala de consiliu, cu toate televiziunile care vor să vină. Deci, nu mai depindem în felul acesta de invitații pe care televiziunile să ni le facă. O invit să organizăm împreună această dezbatere, unu la unu, cu un moderator pe care îl alegem și cu toate televiziunile de față miercuri -23, joi – 24, vineri – 25 și în felul acesta putem să discutăm și dacă a atras un miliard de euro fonduri europene, cum zice ea sau 30.000.000 cum zic eu și câte au fost investițiile în infrastructură și dacă s-a făcut o revoluție în trafic și dacă dispar sau nu dispar spații verzi și dacă a reabilitat 52 de km de conductă, cum zice ea, sau 680 de metri, cum zic eu. Putem să discutăm și de cele peste 15.000 de sesizări pe care le-au făcut cetățenii până în momentul acesta pe BucureștiUmilit.ro, probabil că o să fie mult mai multe la momentul acela. Deci, discutăm de bilanțul real al Primăriei Capitalei și de proiectele fiecăruia dintre noi”, spunea Nicușor Dan.

Ultima oră
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus la primul bilanț după weekend. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)
12:19 - Florin Cîțu: Parteneriatul între PNL și președintele Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată. Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică (VIDEO)