Nicușor Dan: Dacă am fi introdus autobuze şcolare pentru toate cele 600 de şcoli din Bucureşti, costul ar fi fost cam 20% din buget. Nu e o soluţie, îmi pare rău s-o spun (VIDEO)

Nicușor Dan: Dacă am fi introdus autobuze şcolare pentru toate cele 600 de şcoli din Bucureşti, costul ar fi fost cam 20% din buget. Nu e o soluţie, îmi pare rău s-o spun (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicuşor Dan, Primarul General al Capitalei, a declarat că nu ar fi deloc o soluție ca Primăria Municipiului București să introducă autobuze şcolare pentru toate cele 600 de şcoli din Capitală, deoarece transportul ar fi costat 700 milioane lei, cam 20% din bugetul municipalității. Dan a venit cu mai multe explicații pe marginea acestui subiect, în condițiile în care predecesoarea sa la PMB, social-democrata Gabriela Firea, l-a acuzat că a tăiat transportul gratuit pentru elevii din București. În fapt, după cum precizase Dan anterior, era vorba despre niște autobuze care deserveau șase școli din peste 600.

Nicuşor Dan: Nu e o soluție să introducem autobuze școlare pentru toate școlile din București

„A fost o măsură absolut populistă! Autobuzele şcolare au deservit șase şcoli din 600 şi costul pe călătorie pe elev a fost de 80 de lei. Dacă noi am fi introdus autobuze şcolare pentru toate cele 600 de şcoli din Bucureşti, costul pe care l-am fi avut de suportat ar fi fost undeva la 700 de milioane de lei, adică cam 20% din bugetul pe care îl primeşte Municipiul Bucureşti de la stat. Nu este o soluţie, îmi pare rău s-o spun”, a declarat, marți, Nicușor Dan.

El a mai precizat că în cazul autobuzelor respective rata de ocupare era undeva la 15%, fapt ce făcea serviciul cu atât mai costisitor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nicușor Dan, despre soluția pentru traficul din București

Dan a susținut apoi că soluția pentru traficul extrem de aglomerat din București stă în optimizarea circulației prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare, ADI Bucureşti-Ilfov: „Este extrem, extrem de mult de făcut aici”, a mai spus el.

„Adică să existe un număr mai mare de maşini la ora la care este nevoie de ele, să nu mai vedem autobuze care merg goale, pentru că ştie toată lumea că nu deservesc pe nimeni, deci o să optimizăm şi o să vedeţi că o să meargă”, a mai declarat Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei.