Nicușor Dan, despre noul regulament de parcare: Niciun angajat al primăriei nu va mai avea loc rezervat pe străzile din jur

Nicușor Dan, despre noul regulament de parcare: Niciun angajat al primăriei nu va mai avea loc rezervat pe străzile din jur
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, susține că niciun angajat al primăriei nu va mai avea loc rezervat pe străzile din jurul instituției.

„Aplicarea regulamentului de parcare începe cu Primăria”, spune Nicușor Dan

Edilul a anunțat că, de marți, locurile de parcare din jurul primăriei vor avea statut de „parcări albastre”.

„Aplicarea regulamentului de parcare începe cu Primăria. Niciun angajat al primăriei (nici eu) nu va mai avea loc rezervat pe străzile din jur. Începând de marți, toate locurile de parcare din jurul primăriei vor avea statut de «parcări albastre» și vor putea fi folosite, prin plata cu ora sau cu abonament, de oricine dorește”, a scris Nicușor Dan, vineri, pe Facebook.

„Precizez, ca să nu persiste confuzia, că singurele modificări începând de marți vizează «parcări albastre». Nu vor exista modificări la «parcările albe», parcări de reședință care țin de primăriile de sector și se supun altui regim, nici pentru locuri de parcare nemarcate (de exemplu parcările la marginea bordurii). Scopul Primăriei Generale e să descongestioneze traficul în zona centrală și să redea pietonilor cât mai multe dintre trotuare”, a adăugat primarul general al Capitalei.

Oficialul a vorbit despre noul regulament de parcare din București și în platoul B1 TV, la începutul săptămânii, când a fost invitatul lui Tudor Mușat în emisiunea „Actualitatea”.

„În acest moment, 15 august, nu vorbim decât de locurile albastre, care sunt cam 10.000 în București, și vorbim de un regulament care este trecut prin Consiliul General în 2019 și care n-a fost aplicat, și care începe să fie aplicat, în sensul că un loc de parcare costă, există un tarif orar, 10 lei în zona 0, 5 lei în zona 1 și sunt câteva în zona 2 – 2,5 lei. Și pentru unele, și pentru altele există abonament, există abonament fără rezervare și abonament cu rezervare, pe care cetățenii, bucureștenii, pot să și-l ia de la Compania Municipală de Parking”, declara Nicușor Dan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)