Nicușor Dan: În PSD există spiritul Dragnea și filonul Partidului Comunist

Nicușor Dan: În PSD există spiritul Dragnea și filonul Partidului Comunist

Nicușor Dan, candidatul Dreptei la Primăria Capitalei, a acuzat PSD că dă dovadă de iresponsabilitate, lansând tot felul de teorii ale conspirației în plină epidemie de coronavirus și când medicii își pun viețile în pericol. Acesta a mai acuzat Partidul Social Democrat că efectiv nu înțelege principiile democrației și nu acceptă părerile contrare, lucru demonstrat inclusiv de faptul că i-a tot bruiat conferințele de presă. Cât despre Gabriela Firea, contracandidata sa la Primăria Capitalei, Nicușor Dan a afirmat că încearcă în zadar să se distanțeze de PSD: bucureștenii s-au săturat de această administrație feudală.

Nicușor Dan: PSD lansează teorii ale conspirației legate de coronavirus. Total iresponsabil

Nicușor Dan, candidatul Dreptei la Primăria Capitalei, a acuzat PSD de iresponsabilitate, lucru cu atât mai de condamnat acum, cu cât România, la fel ca întreaga lume, se confruntă cu o pandemie de coronavirus.

„Există un aparat medical care în fiecare zi își pune viața în pericol, iar PSD lansează tot felul de teorii ale conspirației, că acest virus nu există – ceea ce e o atitudine total iresponsabilă”, a declarat Nicușor Dan, pentru B1 TV.

În schimb, el a ținut să laude atitudinea Bisericii Ortodoxe Românie în contextul crizei COVID-19: „Biserica a înțeles, s-a adaptat foarte repede la situație și a transmis mesajele corecte pentru un public foarte mare care o urmărește”.

Nicușor Dan: PSD nu e capabil să înțeleagă jocul democratic. Acolo e spiritul Dragnea și, dacă mergem mai adânc, e filonul Partidului Comunist

Nicușor Dan s-a referit și la ”bruierea” conferințelor sale de către Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, și alți membri PSD, spunând că acest partid a demonstrat încă iar că nu înțelege democrația și nu este capabil să accepte opiniile contrare.

Minerialele, denigrarea protestelor din 2017 și reprimarea violentă a manifestației din 10 august 2018 demonstrează că social-democrații au încercat constant să pună pumnul în gură românilor.

„Toate manifestările pe care le-am văzut la PSD, cu mașinile de gunoi, cu panourile luate candidaților de la USR și PLUS, cu atitudinea domnului Bădulescu de acum trei săptămâni … arată că PSD nu e capabil să înțeleagă jocul democratic. Acolo e spiritul Dragnea și, dacă mergem mai adânc, e filonul Partidului Comunist”, a declarat Nicușor Dan, pentru B1 TV.

Dan susține că Gabriela Firea încearcă degeaba să se distanțeze de PSD: Bucureștenii s-au săturat de această administrație feudală

Cât despre Gabriela Firea, Dan a afirmat că aceasta încearcă în zadar să se distanțeze de PSD, partid care a condus Bucureștiul practic în ultimii 12 ani fără să fi făcut ceva notabil: „La fiecare ieșire încearcă să se distanțeze de PSD. Spune că s-a luptat cu Dragnea, încearcă să se ducă departe de PSD”.

Candidatul Dreptei la Primăria Capitalei și-a manifestat convingerea că strategia actualului edil nu va funcționa deoarece bucureștenii s-au săturat de această „administrație feudală” și vor o schimbare reală.

Nicușor Dan a mai ținut să precizeze că nici guvernarea PSD din perioada 2017-2019 nu a făcut ceva pentru București.

Un sondaj INSCOP, realizat în perioada 20 – 26 iunie, îl arată pe Nicușor Dan favorit în preferințele electoratului. Dintre cei care au susținut că se vor prezenta la urme, 54,5% s-au pronunțat pentru Nicușor Dan, candidatul Dreptei. 45,6%, în schimb, o preferă pe Gabriela Firea, actualul Primar al Capitalei, susținut pentru un nou mandat de PSD.

Alegerile locale vor avea loc anul acesta, pe 27 septembrie.

Ultima oră
21:53 - Canada se alătură Statelor Unite și anunță un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing
21:52 - Sorin Cîmpeanu: În școli au stat șase luni 1,3 milioane de teste invazive nefolosite. Toată lumea a solicitat public achiziția de teste de salivă, iar acum că au venit se spune că e complicată și testarea aceasta… (VIDEO)
21:29 - Sorin Cîmpeanu: Am solicitat un grafic de livrare a testelor de salivă. Cele 2,4 milioane livrate nu ajung pentru testarea din ziua de luni, darămite pentru joi (VIDEO)
21:24 - Tanczos Barna trage semnalul de alarmă: „Avem un singur procuror în România specializat pe infracțiuni de mediu” (VIDEO)
21:12 - Ministerul Sănătății: Cele 132 de laboratoare autorizate vor putea emite de joi rezultate la testarea COVID-19 cu validare rapidă (DOCUMENT)
21:05 - China a autorizat utilizarea primului tratament anti-COVID format dintr-un cocktail de anticorpi neutralizanți
20:53 - Tanczos Barna: N-aș dori să mai existe centrale individuale în apartamentele din construcțiile noi. Pot să primească apă caldă și căldură de la o centrală la nivel de scară sau de bloc (VIDEO)
20:33 - Tanczos Barna: Avem foarte multe infrigementuri pe mediu / Primăriile fără contract de salubrizare pe colectare selectivă vor fi amendate. Unde există uz de fals mergem mai departe cu plângeri penale (VIDEO)
20:27 - Adrian Mutu este noul selecționer al naționalei de fotbal a României
20:16 - Joe Biden nu ia în calcul trimiterea de trupe NATO pentru a apăra Ucraina în fața unui posibil atac rus