Nicușor Dan consideră că demiterea guvernului Marcel Ciolacu va provoca instabilitate și neîncredere în economie. În opinia sa, într-o astfel de situație, interimatul la conducerea guvernului ar trebui să dureze foarte puțin.
Primarul general al Capitalei este de părere că premierul Marcel Ciolacu nu ar trebui să plece de la Palatul Victoria. Nicușor Dan susține că o eventuală demitere, prin moțiune de cenzură, ar putea provoca o situație de instabilitate care va face rău României. În acest context, el spune că în eventualitatea în care actualul premier va decide să demisioneze, perioada de interimat va trebui să dureze foarte puțin.
„Este o discuţie în coaliţia de guvernare. Nu sunt un suporter nici al PSD-ului, nici al lui Marcel Ciolacu, în orice caz nu trebuie să plece şi să lase o situaţie de instabilitate. Dacă se va întâmpla ca în cadrul forţelor pro-occidentale din Parlament să se găsească o soluţie mai bună de guvernare, trebuie ca ea să fie negociată şi momentul de schimbare, momentul de guvern interimar să fie cât, cât mai scurt cu putinţă. Pentru că altfel generăm instabilitate, neîncredere în economie şi nu e bine”, a spus Nicuşor Dan într-o intervenție televizată la Digi24.
Parlamentarii AUR au anunțat că vor depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Marcel Ciolacu. Ei au anunțat, în urmă cu câteva ore, că au strâns semnăturile necesare pentru a depune moțiunea. Pentru ca guvernul să fie demis în Parlament, este nevoie de 232 de voturi.
În prezent, dacă deputații și senatorii USR vor decide să se alăture partidelor care doresc răsturnarea guvernului, s-ar strânge 215 voturi, cu 17 mai puține decât este nevoie.
Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat că ar fi cazul ca Marcel Ciolacu să renunţe la funcţia de şef al guvernului și să lase pe altcineva.
„Marcel Ciolacu trebuie să-şi dea demisia. Uite aşa: se ia un pix, se ia o hârtie şi se scrie acolo, mare: demisie”, a declarat Elena Lasconi, la Euronews România.
Liderii USR nu au luat nici o decizie în legătură cu votul la moțiunea inițiată de partidele extremiste. Aceștia spun că vor să vadă, mai întâi textul documentului și un plan cu privire la viitorul cabinet.
„Este foarte important ca după ce domnul Ciolacu pleacă să avem un guvern proeuropean, care să accelereze reformele de care avem nevoie. În momentul ăsta, pe aritmetică parlamentară, PSD nu poate fi lăsat deoparte din constituirea unui guvern proeuropean. Un guvern din care nu excludem să facă parte și USR-ul”, a declarat Ionuț Moșteanu, deputat USR.