Nicușor Dan: Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare din Bucureşti. Rețeaua e ciur. Ce pot eu să promit e că iarna viitoare va fi mai bine

Nicușor Dan: Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare din Bucureşti. Rețeaua e ciur. Ce pot eu să promit e că iarna viitoare va fi mai bine
Foto: Nicușor Dan / Facebook

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a declarat, luni, că între 15-20% dintre blocurile conectate la reţeaua de termoficare primesc căldură sub parametri. Acesta a explicat faptul că nu a fost crescută presiunea deoarece rețeaua „este ciur” și riscul de producere a unor avarii era mare. Dan a mai spus că s-a ajuns în această situație deoarece ani de zile nu s-a făcut nicio investiție în rețeaua de termoficare, dar el a luat măsuri încă de la începutul mandatului, așa că iernile viitoare va fi tot mai bine.

Nicușor Dan: Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare. Iarna viitoare va fi mai bine

„Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare din Bucureşti. Este consecinţa unor ani în care nu s-a făcut nimic, nu s-au investit bani şi mai ales nu s-au făcut investiţii în schimbarea reţelei”, a declarat Nicușor Dan, pentru Digi24.

Acesta a explicat apoi ce a făcut el de când a ajuns la Primăria Generală: „Lunile pe care le-am petrecut la Primărie m-am asigurat că lucrările pot să înceapă în această vară. Am semnat contractul pe 300 milioane de euro, fonduri europene, avem promisiunea de 200 milioane PNLR, mai avem 320 miliaone de lei de data aceasta pe care ni i-a dat Guvernul pentru sistemul de termoficare, am anunţat intenţia de a prelua ELCEN în care sunt foarte optimist să comasăm producţia şi distribuţia”.

Dan a spus apoi că marți va avea o întâlnire cu constructorii astfel încât în vară mai mulți dintre ei să lucreze la reparaţia reţelei de termoficare.

„Ce pot eu să promit este că la iarna viitoare va fi mai bine şi încă o iarnă va fi şi mai bine, o să stabilizăm sistemul”, a mai declarat Primarul General.

Furnizarea de căldură, sub parametri pentru sute de blocuri. Nicușor Dan: Punem presiune pe o reţea care este ciur

Primarul Capitalei a explicat apoi că presiunea la rețeaua de termoficare în aceste zile atât de friguroase nu a putut fi crescută deoarece rețeaua „este ciur” și s-ar fi produs inevitabil avarii.

„Dacă am fi fost într-o zi normală, atunci am fi putut risca să avem presiune mai mare. Cu cât presiunea e mai mare, cu atât riscut de a apare o avarie e mai mare, logic. Pentru că punem presiune pe o reţea care este ciur. Însă într-o zi în care este foarte frig, poţi să ai 5-10-15 blocuri care nu o să aibă apă caldă o zi, o zi şi jumătate, două. Într-o zi foarte friguroasă nu îţi permiţi acest risc”, a explicat Dan.

El a precizat apoi că între 15-20% dintre blocurile conectate la reţeaua de termoficare a Capitalei primesc căldură sub parametri.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”