Nicușor Dan, candidatul independent susținut de PNL și USR la Primăria Capitalei, susține că, pentru bucureșteni, ultimii patru ani au fost unii„pierduți”, care nu au adus „nicio îmbunătățire a problemelor structurale” pe care le întâmpină Capitala.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Prinicpalele declarații făcute de Nicușor Dan
- Patru ani pierduți din viața lor, patru ani în care traficul este și mai rău, patru ani în care poluarea a devenit și mai rea, patru ani în care clădirile în care stau mii de bucureșteni și care pot să cadă sunt mai bătrâne cu patru ani. Nicio îmbunătățire a problemelor structurale pe care Bucureștiul le are, dimpotrivă RADET în faliment și STB nu e departe.
- Am venit acum patru ani, ne-am dus în Consiliul General. În primul rând am dorit să colaborăm. Eram în opoziție, eram noi, voiam să colaborăm. Din păcate ne-am trezit cu o putere Firea-PSD, care nu numai că nu voia să colaboreze cu noi, în care deciziile în Consiliu erau stabilite dinainte și niciun argument nu conta, și în care consilierii duceau o muncă până în instanță pentru a obține hârtii din primărie, pe care primarul dispusese să nu li se dea. Am găsit o administrație locală care nu s-a înțeles nici cu propriul guvern, nici cu propriul parlament, iar în toate aceste acțiuni a căutat pretexte pentru a-și justifica incompetența și nerealizările.
- Am venit acum patru ani, crezând că vom putea să facem ca în administrația locală să bazăm deciziile pe date, pe baze de date și, astfel, și noi, și cetățenii să facem o administrație profesionistă a acestui oraș. Vă spun sincer, am fost șocat la momentul acela, dar între timp mi-am dat seama că e definitoriu – replica asta este definitorie pentru administrația asta. Când am replicat că trebuie să alocăm bani pe bază de studii de fezabilitate, și nu pe bază de dorințe pentru Moș Crăciun, ni s-a spus că trebuie să credem în Moș Crăciun. Cumva, repet, asta cred că este unul din motto-urile acestei administrații de care trebuie să scăpăm.
- În fine, am venit acum patru ani din mijlocul cetățenilor și, deschiși să discutăm și să colaborăm cu cetățenii, am găsit din păcate exact opusul. Am văzut bucureșteni cărora pur și simplu li se interzice accesul la ședințele Consiliului General, deși legea spune că ei trebuie să aibă acces aici. Am văzut un primar căruia îi e frică să interacționeze cu bucureștenii. Într-un mandat a avut o singură interacțiune, acum doi ani, pe Arena Națională, și am văzut ce s-a întâmplat – atunci preferă, pentru că e mai sigur, să vină cu mașina, cu poliția locală din Voluntari, până la primărie, și să se ducă înapoi. Deci avem, practic, un primar care patru ani de zile nu a locuit în acest oraș.
- Din fericire o să avem niște alegeri locale peste trei luni. Eu sunt optimist că bucureștenii vor înțelege bine ce s-a întâmplat în acești patru ani. Sunt optimist că bucureștenii vor știi cum să scape de această administrație Firea-PSD.
Guvernul Orban propune ca alegerile locale din 2020 să se desfășoare în 27 septembrie
În timpul vizitei desfășurate sâmbătă la Suceava, premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va propune ca alegerile pentru scaunul de primar să fie organizate în data de 27 septembrie. Cu această ocazie, prim-ministrul liberal reitera că nu își dorește impunerea de noi restricții.
„Propunerea noastră pentru data alegerilor va fi 27 septembrie. După promulgarea legii de prelungire a mandatelor (aleşilor locali – n.r.), adoptată de Parlament, în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare vom adopta proiectul de lege prin care vom propune data alegerilor – 27 septembrie – şi, evident, o serie de alte măsuri, dintre care unele măsuri sunt legate şi de o protecţie a persoanelor implicate în procesul electoral”, a declaratLudovic Orban, potrivitAgerpres.