Parchetul General a deschis dosar penal pentru ultraj după ce George Simion l-a agresat pe ministrul Virgil Popescu (VIDEO)

Parchetul General a deschis dosar penal pentru ultraj după ce George Simion l-a agresat pe ministrul Virgil Popescu (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Parchetul General s-a autosesizat după scandalul de luni, din Parlament, și a deschis un dosar penal care vizează fapte de ultraj și tulburarea liniștii publice.

Amintim că ieri, în timpul ședinței în care se dezbătea moțiunea simplă depusă de USR împotriva minstrului Energiei, Virgil Popescu (PNL), George Simion, colider AUR, l-a insultat pe acesta chiar când încerca să vorbească de la tribună. Simion l-a apucat de gât pe Popescu și a zbierat la el că e hoț. Ministrul a răbdat o vreme, dar a izbucit apoi și i-a replicat liderului AUR că e un prost.

Ulterior, George Simion a spus că i se pare normal ca atunci când vezi un hoț să-i spui că e hoț.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Dosar penal după incidentul din Parlament cu George Simion și Virgil Popescu

Marți, Curtea Suremă a anunțat că, urmare a unei sesizări din oficiu, Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului Gneral a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

„În urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta”, se arată în comunicatul instanței.

George Simion și-a dat iar în petic. Victima a fost acum Virgil Popescu

Luni s-a ”dezbătut” în Parlament moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu (PNL). Semnatarii moțiunii, cei de la USR, îi reproșează acestuia mai ales proasta gestionare a crizei facturilor mari la utilități.

Când Popescu dădea explicații de la tribuna Parlamentului, în sală s-a auzit un „ești un hoț!”. Era vocea lui George Simion.

„Pot să îi spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul?” – a fost replica lui Popescu, iar asta l-a provocat și mai tare pe Simion.

Coliderul AUR a urcat apoi și el l-a tribună, l-a luat efectiv de gât pe Popescu și i-a zberat în față, din nou, că e un hoț.

„Ești un prost!”, i-a replicat ministrul.

Simion s-a scuzat apoi în stilul caraceristic: „Domnul Virgil Popescu este acoperit de mafia din energie, de domnul Comănescu. Când vezi astfel de lucruri, trebuie să iei atitudine. Când vezi un hoț, îi spui că e un hoț!”.

„Dânsul asta face, circ, trăiește din circ, crede în continuare că suntem într-o galerie de fotbal în Parlamentul României. Trebuie să înțeleagă că Parlamentul este forul suprem al democrației, nu este tribuna unui stadion”, a spus apoi Virgil Popescu.

Liberalul a anunțat că va depune plângere penală împotriva lui Simion.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:29 - Primarul unei comune din Bacău s-a ocupat singur de deszăpezirea drumurilor
22:14 - O femeie trăia cu 800 de șobolani în apartament / Autoritățile au intervenit, după ce vecinii au reclamat mirosul insuportabil
22:11 - Florin Cîțu: Nu știe nimeni care este impactul bugetar al proiectului de lege aprobat de Guvern pentru pensiile de serviciu. Pierdem zeci de miliarde de euro dacă nu facem acest jalon din PNRR (VIDEO)
22:10 - Mesajul Regelui Charles pentru Turcia: „Gândurile şi rugăciunile noastre speciale se îndreaptă către toţi cei care au fost afectaţi de acest dezastru”
21:50 - Ahmet Eyüp Türkaslan, portarul antrenat de Marius Șumudică sezonul trecut, a fost găsit mort sub dărâmăturile din Turcia: „Oh, dragul meu frate!”
21:32 - Se menține riscul maxim de producere a avalanșelor în Munții Făgăraș. Până când este valabil avertismentul și care sunt zonele vizate
21:20 - Un bărbat din Satu Mare s-a sinucis! Și-ar fi pus ștreangul la gât în timp ce vorbea la telefon cu cumnata sa
21:20 - Armata română și-a testat noul sistem de rachete sol-aer de ultimă generație împotriva rachetelor balistice și de croazieră
21:19 - Suceava: Două TIR-uri încărcate cu floarea-soarelui, răsturnate pe E85, la Grănicești / Unul dintre șoferi a ajuns la spital
21:02 - Un vicepreședinte PSD pune stagnarea dosarului Schengen pe seama lui Iohannis, Ciucă, Aurescu și Bode. Zetea spune că ministrul de Interne ar putea să devină o vulnerabilitate în cadrul negocierilor