Ramona Bulcu, procurorul care s-a sinucis vineri, implicată în dosarul Kovesi – Ghiţă

Ramona Bulcu, procurorul care s-a sinucis vineri, implicată în dosarul Kovesi - Ghiţă
Foto: facebook.com/pg/piccj.oficial

Ramona Bulcu, procurorul care s-a sinucis vineri, era şefa biroului de presă a Parchetului General în perioada în care instituția a negat, printr-un comunicat, acuzaţiile lui Sebastian Ghiţă cu privire la extrădarea fugarului Nicolae Popa. Comunicatul a intrat în atenţia Secţiei speciale de investigare a magistraților, în dosarul deschis împotriva lui Kovesi, şi a anunţat cercetarea in rem în această speţă. Fosta șefă DNA a ajuns ulterior să fie pusă sub control judiciar de către această Secție, măsura fiind apoi ridicată de către Curtea Supremă, amintește Adevărul.

La mijlocul lunii februarie, Secţia specială a anunțat că efectuează cercetări in rem în privinţa unui comunicat de presă din 9 ianuarie 2017 al Parchetului General privind extrădarea lui Nicolae Popa.

Sebastian Ghiţă declarase că el a plătit avionul care l-a adus în ţară pe fostul director FNI, extrădat din Indonezia. Parchetul General a deschis un dosar de cercetare, apoi l-a clasat, explicând, în respectivul comunicat, faptul că Poliţia Română a fost cea care a suportat, de fapt, cheltuielile.

La începutul anului, Ghiţă a revenit cu acuzaţiile în spaţiul public, iar Secţia specială a redeschis dosarul, cercetând inclusiv comunicatul din 9 ianuarie 2017.