Parlamentarii AUR au depus peste 230 de amendamente la legea bugetului: Reducerea bugetelor Administrației Prezidențiale, SRI și SIE, printre propuneri

Parlamentarii AUR au depus peste 230 de amendamente la legea bugetului: Reducerea bugetelor Administrației Prezidențiale, SRI și SIE, printre propuneri

Parlamentarii AUR au depus peste 230 de amendamente la legea bugetului de stat pe 2021. Unele dintre acestea vizează reducerea bugetului destinat mai multor instituții, printre care Administrația Prezidențială, SRI și SIE.

Sute de amendamente, depuse de reprezentanții AUR la legea bugetului pe 2021

Concret, reprezentanții AUR propun reducerea bugetului Președinției și Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), la nivelul din anul 2018, reducerea bugetelor SRI și SIE la nivelul anului 2019, precum și scăderea cu 90% a finanțării pentru partidele politice, potrivit Știripesurse.ro.

Prin alte amendamente depuse de parlamentarii AUR la legea bugetului de stat pe 2021, aceștia cer mai mulți bani pentru domeniile sănătății, educației sau agriculturii. Este vorba aici despre creșterea bugetelor pentru sistemul de învățământ, majorarea sumelor pe care le primesc medicii de familie sau acordarea voucherelor de vacanță la nivelul anului 2020.

Ce spun liderii AUR despre legea bugetului de stat

Co-președintele AUR, Claudiu Târziu, a declarat în acest context, că amendamentele despuse de parlamentarii formațiunii sale ”vin să restabilească dacă nu normalitate, măcar supraviețuirea pentru” educație și sănătate.

La rândul său, George Simion, celălalt lider AUR, a susținut că este nevoie să se pună punct ”risipei de bani publici”.

„Trebuie să punem punct risipei de bani publici și să acționăm eficient în acele zone strategice pentru țară. Românii sunt sătui să audă cum li se taie drept după drept, în vreme ce unii care conduc se lăfăie plătind în stânga și în dreapta privilegii, ridicând paravane, protejându-și viitorul financiar pe spatele celor care muncesc”, a spus deputatul George Simion.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban a anunțat recent calendarul pentru aprobarea bugetului în Parlament.

”Între orele 12 și 16, joi, vor avea loc în paralel Comisiile permanente pentru avizarea celor două proiecte de lege, iar Comisiile reunite de buget-finanțe vor începe dezbaterea generală la ora 14 și dezbaterea pe articole după ora 16, după primirea avizelor din partea Comisiilor permanente ale Camerei”, a anunțat Ludovic Orban.

Votul final în Parlament ar putea avea loc pe 2 martie.

Ultima oră
10:13 - Israelul își închide granițele din cauza variantei Omicron. Se ia în calcul administrarea celei de-a patra doză de vaccin
09:44 - Incident la metroul din București. Circulația garniturilor este perturbată
09:32 - Eduard Novak: Rugbiştii de la CSM Ştiinţa Baia Mare ar putea fi repatriați cu o aeronavă specială, pusă la dispoziție de autoritățile din România (VIDEO) 
08:54 - Aglomerație la Târgurile de Crăciun. Autoritățile impun primele restricții (VIDEO)
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane