Pensiile speciale rămân neatinse. Proiectul de impozitare al AUR, respins de parlamentari

Pensiile speciale rămân neatinse. Proiectul de impozitare al AUR, respins de parlamentari
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Pensiile speciale care depășesc salariul președintelui României rămân neatinse. Miercuri, 6 aprilie, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat că proiectul legislativ de impozitare cu 90% a fost respins în Camera Deputaților.

George Simion a protestat față de votul „împotrivă” din partea PNL, PSD și UDMR.

„Partidele sistemului își conservă privilegiile. Noi vom lupta în continuare pentru români!

Propunerea legislativă a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) privind impozitarea cu 90% a pensiilor speciale care depășesc salariul președintelui României a primit aviz negativ din partea majorității membrilor Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități naționale din cadrul Camerei Deputaților”, a declarat George Simion, pe Facebook.

Diferențe uriașe între pensiile speciale și cele obișnuite, de la stat

Pe 15 martie, senatorii PSD, PNL și UDMR au votat pentru respingerea propunerii legislative a partidului AUR privind impozitarea pensiilor speciale cu 90%. Ulterior, această lege și-a continuat parcursul și a ajuns la votul din Camera Deputaților, care este for decizional. Și aici a fost respins.

De asemenea, la începutul acestei săptămâni, inițiativa legislativă a deputatului George Badiu, de la partidul AUR, a primit aviz negativ din partea majorității membrilor comisiei de specialitate.

În România există 9.600 de beneficiari de pensii speciale, în medie de 9.500 de lei. Restul de 5 milioane de pensionari obișnuiți încasează doar 1.500 de lei, potrivit unei analize a partidului AUR.

Urmăriți B1TV.ro și pe