Peste 1.770 de cetățeni ucraineni s-au angajat în România de la începutul războiului, anunță ministrul Muncii

Peste 1.770 de cetățeni ucraineni s-au angajat în România de la începutul războiului, anunță ministrul Muncii

Ministrul Muncii a anunțat că peste 1.770 de cetățeni ucraineni s-au angajat în România de la începutul războiului. Din totalul de 1774 de refugiați ucraineni care lucrează în prezent în țara noastră, mai mult de jumătate dintre ei și-au ales industria prelucrătoare, construcții și comerț.

Marius Budăi a explicat faptul că locurile de muncă pentru refugiați nu au fost create special pentru ucraineni, ele fiind disponibile pentru toți românii care ar fi dorit să le ocupe.

Peste 1.770 de cetățeni ucraineni s-au angajat în Români

Ministrul Muncii a anunțat că peste 1.770 de refugiați din Ucraina s-au angajat în România de la începutul războiului de peste graniță.

„În România este un deficit al forţei de muncă şi atunci este clar că orice persoană este o persoană care contribuie la sistemul de pensii, la sistemul de sănătate, contribuie la bugetul României şi contribuie la PIB-ul României şi astfel ajutăm mediul de afaceri să îşi continue activitatea sau să îşi sporească activitatea.

Am fost proactiv şi din prima zi când a început războiul am lucrat la această ordonanţă şi am dat posibilitatea să lucreze legal în România, ajutând astfel şi cetăţenii ucraineni, şi firmele private din România”, a declarat Marius Budăi pentru Agerpres. 

Refugiații din Ucraina au ocupat posturile vacante din România

Marius Budăi susține că locurile de muncă pe care le ocupă refugiații din Ucraina nu au fost create special pentru ei, ele fiind la dispoziția tuturor românilor interesați.

„Zilnic numărul crește. Spre exemplu, la ultima raportare, sunt 97 de persoane angajate în plus faţă de ziua precedentă. Pentru noi este îmbucurător că avem locuri de muncă ocupate”, a mai declarat Marius Budăi pentru sursa citată mai sus.

Ministrul Muncii spune că numărul total al cetățenilor ucraineni angajați în România este de  4.255, dar mai  bine de jumătate dintre ei obținuseră locurile de muncă înainte de începerea războiului.

Urmăriți B1TV.ro și pe