Parlamentul votează miercuri demiterea Renatei Weber. Ludovic Orban: A încălcat Constituția și legile țării. Vom alege un nou Avocat al Poporului până la finalul lui iunie (VIDEO)

Parlamentul votează miercuri demiterea Renatei Weber. Ludovic Orban: A încălcat Constituția și legile țării. Vom alege un nou Avocat al Poporului până la finalul lui iunie (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, a oferit noi detalii despre revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului, acuzându-l pe actualul titular al postului de „încălcarea Constituției și a legilor țării”. Ședința de plen în care Parlamentul va vota demiterea începe,miercuri, la ora 13.

Parlamentul votează miercuri demiterea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului. Ce spune Ludovic Orban

„Comisiile juridice se vor întruni după ședința Birourilor permanente reunite, pentru a elabora raportul pe solicitarea formulată de grupurile parlamentare PNL, USR-PLUS și UDMR, și vor pregăti până la ora de începere a plenului raportul și proiectul de hotărâre de revocare”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri, la Parlament.

Întrebat ce îi reproșează concret Renatei Weber, liberalul a răspuns: „Încălcarea Constituției și a legilor țării”. Întrebat dacă va fi instalat un nou Avocat al Poporului până la final de iunie, el punctat: „Vom face acest lucru”.

Referitor la persoana aleasă să o succeadă pe Renate Weber, președintele PNL a precizat că odată ce va fi luată o decizie în coaliție ea va fi făcută publică.

„Când vom avea o decizie, o vom face publică”, a spus el.

Parlamentul a făcut încă un pas înspre revocarea Renatei Weber marți, când a respins rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pe 2018, 2019 și 2020.

„Parlamentul a respins azi raportul Consiliului Național al Audiovizualului. Consecința e încetarea mandatului președintelui CNA. Tot azi, Parlamentul a decis să voteze raportul formulat de Comisiile juridice cu privire laAvocatul Poporuluipe 2018, 2019 și 2020. De asemenea, Parlamentul a adoptat raportul Comisiilor juridice cu majoritatea necesară. Prin urmare, vom solicita revocarea Avocatului Poporului. Au fost pe ordinea de zi rapoartelor CSAT pe anul 2019 și 2020. Am dezbătut raportul CNCD, raport ce a fost aprobat”, spunea Ludovic Orban.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)