PMP a anunțat convocarea Congresului, pentru alegerea unei noi conduceri naționale. Diaconescu: Mișcarea este ilegală și nestatutară

PMP a anunțat convocarea Congresului, pentru alegerea unei noi conduceri naționale. Diaconescu: Mișcarea este ilegală și nestatutară
Foto: Facebook / PMP

PMP anunță convocarea Congresului, pentru alegerea unei noi conduceri naționale. Decizia vine la mai puțin de un an de la momentul în care Cristian Diaconescu a fost ales președinte al partidului, în data de 7 martie 2021.

PMP a convocat Congresul, pentru alegerea unei noi conduceri naționale

Partidul Mișcarea Populară a anunțat că a convocat Congresul, în data de 19 februarie 2022, pentru alegerea unei noi conduceri naționale.

Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară s-a întrunit statutar astăzi, 12 ianuarie 2022, cu prezența a 46 de lideri din 69 și a hotărât convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022 pentru alegerea unei noi conduceri naționale, cu procedură de vot online”, a transmis PMP.

Reacția președintelui Cristian Diaconescu

La rândul său, actualul președinte, Cristian Diaconescu, spune că mișcarea este una ilegală și nestatutară, afirmând că „este dorința unui grup de membrii PMP ce doresc fuziunea cu PNL”.

Această mișcare a Colegiului Naționale este ilegală și nestatutară și aparține unui grup care își dorește ca PMP să fuzioneze cu PNL”, a explicat actualul președinte al partidului.

În pofida faptului că România și românii se confruntă cu o serie de probleme extrem de serioase în acest moment, probleme care ar trebui să preocupe agenda publică a politicului întru-totul, în continuare observ că apar declarații și zvonuri despre cum PMP urmează sau nu să fie absorbit de alte partide politice”, a mai scris șeful partidului, miercuri, pe pagina sa de Facebook.