PMP cere demisia lui Sorin Grindeanu de la ANCOM, după ce fostul premier s-a reînscris în PSD

PMP cere demisia lui Sorin Grindeanu de la ANCOM, după ce fostul premier s-a reînscris în PSD

Partidul Mișcarea Populară (PMP) solicită demisia lui Sorin Grindeanu de la ANCOM, după ce acesta s-a reînscris în PSD. Liderii PMP îi solicită, totodată, lui Marcel Ciolacu să respecte legea și îi ramintesc căfuncția depreședinte al Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii este incomatibilăcu orice altă funcție publică sau privată,

PMP solicită demisia lui Sorin Grindeanud e la ANCOM, după ce s-a reînscris în PSD

„Domnul Sorin Grindeanu ocupă funcția de președinte al ANCOM, funcție care, conform legii de organizare a autorității respective, este incompatibilă cu orice altă funcție publică sau privată, cu excepția celor didactice. Din această poziție, domnul Grindeanu nu poate participa în niciun fel la viața politică a unui partid politic. Mai plastic fie spus, nu poate fi ”și popă, și hoț”. Trebuie să părăsească de urgență această funcție.

ANCOM este o autoritate națională cu o importanță deosebită în relația cu Comisia Europeană, iar România s-a obligat încă din perioada de pre-aderare ca această instituție să respecte principiile proporţionalităţii, nediscriminării, transparenţei şi deplinei obiectivităţi. Este pentru prima oară când România înregistrează o situație în care președintele ANCOM participă activ la viața politică a unui partid politic, deși legea interzice acest lucru.”, arată PMP, într-un comunicat de presă

PMP ii transmite liderului interimar alPSDMarcel Ciolacu sa nu incerce sa justifice incaldarea legii facand trimitere la prevederea conform careia legea da termen de trei luni pentru rezolvarea incompatibilitatii.

Partidul condus deEugen Tomacprezinta si argumentele prin care Ciolacu nu poate face aceasta justificare

„Prevederea este valabila doar la numirea in functie, conform practicii legislative. Domnul Grindeanu participa fatis la viata politica a PSD de mai mult de trei luni. PMP va solicita ferm sa puneti capat acestei situatii inadmisibile si, fie sa solicitati domnului Sorin Grindeanu sa demisioneze din functia de presedinte ANCOM, fie sa-l demiteti din aceasta functie, intrucat ANCOM este autoritate publica sub control parlamentar, iar legea prevede ca presedintele ANCOM poate fi demis daca nu mai indeplineste criteriile prevazute delegesau cand, prin actiunile sale, afecteaza in mod grav independenta functionala a autoritatii”, mai indica sursa citata.

PMP precizeaza ca Marcel Ciolacu conduce Camera Deputatilor, iar Senatul este condus de un alt membru PSD si anumeRobert Cazanciuc.

„Nimic nu va opreste sa puneti in aplicare prevederile legale. Nu promovati de la cel mai inalt nivel al Legislativului Romaniei practica sfidarii legii. Constitutia Romaniei statueaza ca nimeni nu e mai presus de lege, deci nici Dumneavoastra nu puteti fi, cu atat mai mult cu cat un presedinte al Camerei Deputatilor si al unui partid politic trebuie sa fie un model al respectarii legii pentru alegatorii sai si pentru societate”, conchid reprezentantii PMP.

Sorin Grindeanu anunță că va renunța la funcţia de la ANCOM și revine în politică

Sorin Grindeanu, fostul premier al României, a anunţat că va renunţa în curând la funcţia deţinută laANCOM(deși mandatul său este până în 2023), pentru a se întoarce în politică, fiind membru PSD.

„Atâta timp cât sunt în echipa lui Marcel Ciolacu, înseamnă că sunt membru al PSD. Ce mă face pe mine să revin în politică activ, m-am considerat tot timpul un om de stânga, aşa m-am considerat şi când am pierdut calitatea de membru de partid.

Dar vă spun că, sincer, de fiecare dată când priveam spre scena politică din funcţia pe care am ocupat-o şi o să o mai ocup o perioadă scurtă de timp, normal că dragostea mea a fost faţă de partidul care mi-a oferit foarte multe. Am fost viceprimar la Timişoara, deputat, preşedinte de Consiliu Judeţean, ministru, prim-ministru”, a declaratSorin Grindeanu, la Antena 3.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)