PMP cere demiterea ministrului Energiei şi comisie de anchetă parlamentară, ca urmare a situaţiei dezastruoase de la Complexul Energetic Oltenia

PMP cere demiterea ministrului Energiei şi comisie de anchetă parlamentară, ca urmare a situaţiei dezastruoase de la Complexul Energetic Oltenia

PMP îi solicită premierului Viorica Dăncilă să-l demită pe Anton Anton din funcția de ministru al Energiei, pentru că și-a demonstrat incompetența în acest post și pentru că a încercat să ascundă românilor cifrele dezastrului de proporţii de la Compania Energetică Oltenia (CEO).

De asemenea, Partidul Mișcarea Populară mai solicită înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară, pentru a se vedea cum au reuşit „băieţii deştepţi” să transforme Compania Energetică Oltenia într-o vacă de muls pentru actuala putere.

Raportul administratorilor CEO relevă o pierdere de 1,169 miliarde de lei în anul calendaristic 2018. S-au făcut încasări de 2,99 miliarde de lei şi cheltuielile au fost de 4,16 miliarde de lei. Practic, discutăm de mai bine de 25% pierderi raportat la cifra de afaceri. În condiţiile în care Statul Român, reprezentat de Ministerul Energiei, deţine 77,15% din acţiuni şi numeşte majoritatea membrilor Consiliului de Administraţie al CEO, avem de-a face cu o gaură neagră uriaşă pentru economia României. Singura soluție de „redresare” prezentată public se referă la disponibilizarea a 200 de angajaţi din cei 13.000 ai CEO.

Având în vedere pierderile din ani succesivi care nu au fost oprite, căpuşarea CEO şi faptul că există informaţii tot mai clar conturate că această companie a fost transformată într-un sat de vacanţă pentru clientela de partid a PSD – ALDE, PMP va cere, în Parlament, înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară pentru a se vedea cum au reuşit „băieţii deştepţi” să transforme CEO într-o vacă de muls pentru actuala putere”, a transmis PMP, într-un comunicat.

PMP mai acuză că, din cauza politicilor PSD și ALDE, s-a înregistrat o creştere record a importurilor de gaze naturale din Rusia, investitorii au fost goniți, iar presiunea pe firmele din Energie cu capital de stat este uriașă: ”PMP condamnă politicile publice ale Guvernului PSD – ALDE, care, în ultimii trei ani, a încercat, cu bună ştiinţă, să distrugă orice şansă a României de a-şi asigura independenţa energetică. Prin legi aberante au fost goniţi investitorii care ar fi vrut să exploateze gazele din Marea Neagră; prin OUG 114, s-a pus o presiune uriaşă pe firmele din Energie cu capital de stat, care ar putea duce la pierderea a 30% dn cifra de afaceri; Guvernul a invitat calul troian al Chinei să construiască reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă; s-a înregistrat o creștere record a importurilor de gaze naturale din Rusia”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo