PMP: La 9 luni de la primul caz de coronavirus, România arată cum nu se poate mai rău / Solicitările Partidului Mișcarea Populară către Guvern

PMP: La 9 luni de la primul caz de coronavirus, România arată cum nu se poate mai rău / Solicitările Partidului Mișcarea Populară către Guvern
Foto: PMP / Facebook

Partidul Mișcarea Populară susține că nu s-a făcut niciun progres în pregătirea spitalelor, în cele nouă luni de când epidemia de coronavirus a lovit și țara noastră: nu sunt locuri la Terapie Intensivă pentru pacienții COVID-19, care sunt nevoiți să zacă pe holuri, iar cadrele medicale sunt epuizate și insuficiente. PMP mai remarcă faptul că, în tot acest timp, autoritățile vorbesc senin despre o supraaglomerare firească a spitalelor. Partidul atrage atenția că Guvernul trebuie să ia măsuri urgente pentru a schimba această situație.

PMP susține că România nu e pregătită să gestioneze epidemia de coronavirus nici după 9 luni de la depistarea primului caz

La 9 luni de la primul caz de coronavirus apărut în țara noastră, România arată cum nu se poate mai rău: nu mai putem interna la ATI, pacienții sunt transferați dintr-o localitate în alta pentru a putea fi tratați, în vreme ce, în multe spitale din țară, bolnavii stau ore întregi pe holuri, pe paturi improvizate sau pe scaune și primesc oxigen, în zona de triaj, spun autoritățile care nu par foarte mișcate de imaginile șocante și vorbesc, senin, despre o supraaglomerare normală, în aceste zile, în care numărul infectărilor, deși în ușoară scădere, este în continuare destul de mare.

La 9 luni de la primul caz de coronavirus apărut în țara noastră cadrele medicale sunt tot mai epuizate și fac apel la voluntari să vină în sprijinul lor, să îmbrace costumele de protecție, să intre în secții, să vorbească cu pacienții, să ia date de la ei și să le comunice apoi familiilor”, a transmis PMP.

Partidul mai remarcă faptul că nici acum, după atâtea luni de criză sanitară, nu există o campanie coerentă de informare, așa că majoritatea românilor nu știu ce trebuie să facă atunci când constată că au simptome de COVID-19 sau când află că au intrat în contact cu cineva infectat.

PMP mai reproșează faptul că abia acum am aflat că 20 de milioane de măști aflate în comerți de fapt nu protejează, iar unele sunt vândute chiar în farmacii.

„La 9 luni de la primul caz de coronavirus apărut în țara noastră, 58% dintre IMM-uri sunt în pragul falimentului și spun că mai au bani de supraviețuie pentru 1-2 luni, în ciuda sprijinului pe care l-au primit”, mai susține Partidul Mișcarea Populară.

În opinia membrilor PMP, „singura veste bună, dacă poate fi considerate așa” e că 313.885 de români s-au vindecat de COVID 19.

PMP cere Guvernului PNL să ia măsuri urgente în gestionarea epidemiei de coronavirus

În finalul mesajului, Partidul Mișcarea Populară a cerut Guvernului PNL condus de Ludovic Orban să ia măsuri urgente, să pregătească din timp campania de vaccinare anti-COVID-19, să facă publice rezultatele controalelor efectuate la secțiile ATI și să reanalizeze deschiderea școlilor.

Solicitările PMP către Guvernul PNL:

  • să pregătească din timp campania de vaccinare anti-COVID 19 de informare eficientă pentru ca românii să aibă cât mai multe informații corecte, credibile de la autorități.
  • să facă publice rezultatele controalelor efectuate la secțiile ATI din țară și să anunțe măsurile pe care le va lua pentru a preveni tragedii precum cea de la Piatra Neamț.
  • să reanalizeze deschiderea școlilor, cel puțin în zonele în care nu există o rată mare de infectare.
  • să întocmească Planul Național de Redresare și Reziliență astfel încât să susțină cu precădere domeniile grav afectate de pandemie.
Urmăriți B1TV.ro și pe