PMP reclamă o „epidemie de incompetență” la Ministerul Sănătății: „Rafila, demisia!”

PMP reclamă o „epidemie de incompetență” la Ministerul Sănătății: „Rafila, demisia!”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Partidul Mișcarea Populară susține că, odată cu semnarea documentului prin care se instituie oficial epidemia de gripă în România, Alexandru Rafila ar trebui să-și semneze demisia din funcția de ministru al Sănătății.

PMP: „Epidemie de gripă și de incompetență. Rafila, demisia!”

PMP consideră că s-a ajuns în situația actuală „din cauza epidemiei de incompetență de la Ministerul Sănătății”.

„Ultimul lucru de care avea nevoie România acum era o nouă criză sanitară. Odată cu semnarea documentului prin care se instituie oficial epidemia de gripă, ministrul Rafila ar trebui să-şi semneze şi demisia”, se arată în comunicatul transmis joi de PMP.

„Suntem în această situaţie din cauza epidemiei de incompetenţă de la Ministerul Sănătăţii. Încă din septembrie 2022, se ştia de criza medicamentelor şi de absenţa vaccinurilor antigripale din farmacii. Producătorii de medicamente din România au avertizat că ies în pierdere dacă nu sunt ajutaţi cu subvenţie la energie, dar Guvernul PSD – PNL – UDMR nu a schiţat niciun gest. Iar i-a luat iarna pe nepregătite în ciuda avertismentelor PMP că nu poţi lăsa tot sectorul industrial fără ajutor în faţa crizei energetice”, afirmă formațiunea condusă de Eugen Tomac.

Reprezentanții PMP spun că demisia ministrului Sănătății „este obligatorie”.

„Demisia lui Rafila este obligatorie având în vedere criza medicamentelor pe care nu a împiedicat-o, blocarea unor proiecte privind construcţia de spitale, dar mai ales urmare a alocărilor bugetare ruşinoase. Ministerul Sănătăţii a primit 1,53% din PIB pentru 2023, o scădere procentuală de 6,29% faţă de anul trecut”, se mai arată în același comunicat.

„PMP se opune categoric unei eventuale noi închideri a şcolilor din România – ar fi deja al patrulea an şcolar consecutiv (2019 – 2020; 2020 – 2021, 2021 – 2022 şi 2022 – 2023) în care ar exista restricţii care să afecteze predarea normală. Copiii României nu trebuie să plătească pentru incompetenţa şi ticăloşia guvernanţilor”, potrivit aceleiași surse.

Urmăriți B1TV.ro și pe