„Politica Zilei” cu Ioana Constantin. Bogdan Matei, despre controalele anunțate de Lucian Heiuș: Faptul că ANAF are un astfel de mesaj prin intermediul directorului, un lucru pozitiv. Ar trebui să vedem câteva nume (VIDEO)

„Politica Zilei” cu Ioana Constantin. Bogdan Matei, despre controalele anunțate de Lucian Heiuș: Faptul că ANAF are un astfel de mesaj prin intermediul directorului, un lucru pozitiv. Ar trebui să vedem câteva nume (VIDEO)
Foto: Facebook / ANAF

Senatorul PSD Bogdan Matei a vorbit despre controalele masive pe care le-a anunțat președintele ANAF, Lucian Heiuș, și a catalogat vestea ca fiind una „pozitivă”. „Acesta este un lucru care ar fi trebuit să se întâmple de foarte, foarte mulți ani”, a declarat social-democratul, vineri, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Bogdan Matei (PSD), pe B1 TV, despre controalele anunțate de șeful ANAF

Comentariul senatorului a pornit de la declarațiile șefului ANAF, care anunța că va direcționa peste jumătate din capacitatea de control către peste 561.000 de persoane fizice.

„Îmi este greu să cred că domnia sa are o echipă atât de mare încât la ANAF să te ocupi cu vizualizarea postărilor pe Facebook. Faptul că ANAF are un astfel de mesaj prin intermediul directorului este un lucru pe care eu în privesc pozitiv. Acesta este un lucru care ar fi trebuit să se întâmple de foarte, foarte mulți ani. Opulența unora nu o vedem nici de azi, nici de ieri, ci o vedem de foarte, foarte mulți ani și, din păcate, n-am reușit să găsim mecanismele necesare astfel încât cei care afișează opulență să afișeze, ca să zic așa, și documentele justificative pentru populența afișată, că noi de fapt despre asta vorbim”, spune Bogdan Matei.

„Nu știu de unde a reieșit această cifră, de peste 560.000, așa cum ați afișat dumneavoastră, ați preluat din declarația domnului director. Numărul este unul destul de însemnat, însă dincolo de număr și dincolo de aceste declarații cu privire la tot felul de oameni care înregistrează venituri ilicite, cred că cel mai important lucru în următoarea perioadă, dincolo de termene, 1 iulie, 1 august, ar trebui să vedem câteva nume din lista respectivă. Dacă nu vom vedea asemenea nume din cei 560.000, poate sunt mai puțini, poate sunt mai mulți, nerelevant numărul, atunci cu siguranță că avem parte de o declarație pe care o comentăm astăzi în emisiunea dumneavoastră și mai departe nu vom avea niciun rezultat scontat”, a continuat social-democratul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:49 - SBU, acțiune în forță la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Arhimandritul Nikita ar fi fost găsit alături de un minor în lenjerie intimă (VIDEO)
23:28 - Incendiu sâmbătă într-un complex comercial din Timișoara. Pompierii au intervenit de urgență
23:13 - Doi pietoni au fost loviți mortal de o mașină, în Argeș. Șoferul, un bărbat de 83 de ani, acroșase înainte și un biciclist, dar a părăsit locul accidentului
22:58 - Argentina a învins Mexicul și a obținut o primă victorie la Cupa Mondială din Qatar! „Pumele” s-au descătușat după golul lui Leo Messi
22:35 - Gheorghe Ialomițianu: Există presiuni și la nivel guvernamental, și la nivelul ministerelor pentru a se merge pe importuri. Se dau comisioane și la importul de cărbune (VIDEO)
22:12 - Elon Musk: Sunt în regulă cu faptul că Trump nu postează. Important este că Twitter a corectat greșeala gravă de a-i suspenda contul
21:47 - FIFA, procedură împotriva Serbiei după meciul cu Brazilia de la Cupa Mondială. Fotbaliștii sârbi au afișat un steag cu Kosovo făcând parte din țara lor
21:21 - Președinta Katalin Novak, cel mai înalt oficial al Ungariei care vizitează Ucraina după începutul războiului. Ea spune că Budapesta are „150.000 de motive” să sprijine Kievul
20:53 - Rusia, „profundă șocată” de moartea ministrului de externe din Belarus. Serghei Lavrov și Vladimir Makei ar fi urmat să aibă o întâlnire chiar luni
20:38 - Cel puțin o persoană a murit după alunecarea de teren de pe insula italiană Ischia. Oficialii italieni se contrazic pe bilanțul victimelor (FOTO, VIDEO)