Premierul Florin Cîțu: “Nu luăm în calcul o carantinare. Mergem în direcția relaxării economiei cu condiția de a ne vaccina cu toții” (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu: “Nu luăm în calcul o carantinare. Mergem în direcția relaxării economiei cu condiția de a ne vaccina cu toții” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Dupăce secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a declarat că o carantină de două săptămâni ar ajuta lupta împotriva pandemiei de COVID-19, premierul Florin Cîțu a precizat că aceasta a fost o discuție teoretică și nu reprezintă o propunere sau un scenariu luat în calcul. În acests ens premierul a dat asigurări miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că nu există opțiunea unei carantine totale.

Potrivit premierului, măsurile merg în direcția relaxării economiei, cu condiția vaccinării populației:

“Am avut o discuție cu doamna secretar de stat și doamna secretar de stat vă dădea un exemplu teoretic. Noi, știți foarte bine, că anul trecut, toate discuțiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni pentru că asta era discuția despre virus, trebuia să stai în casă două săptămâni pentru a scăpa de virus, era o discuție teoretică, nu era o propunere în acest sens.

Nu luăm în calcul o carantinare, am spus din primul moment că nu va exista un lockdown în România generalizat, nu va exista o carantinare, mergem așa cum vedeți în direcția relaxării economiei cu condiția de a ne vaccina cu toții: 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm, altfel nu avem șanse” , a precizat premierul.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”