Premierul Florin Cîțu va face o vizită de lucru la Bruxelles pe 11 și 12 februarie: Cu ce lideri europeni se va întâlni șeful Guvernului

Premierul Florin Cîțu va face o vizită de lucru la Bruxelles pe 11 și 12 februarie: Cu ce lideri europeni se va întâlni șeful Guvernului
Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu va face o vizită de lucru la Bruxelles în perioada 11-12 februarie, în cadrul căreia are programate întrevederi cu mai mulți oficiali europeni, anunță, luni, Guvern, printr-un comunicat de presă.

Florin Cîțu, prima vizită la Bruxelles în calitate de prim-ministru: Premierul are programate mai multe întrevederi cu lideri europeni

Șeful Executivului se va întâlni cu președintele Consiliului European, Charles Michel, cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu președintele Parlamentului European, David Sassoli. De asemenea, Cîțu are în agendă și discuții cu vicepreședinții executivi ai Comisiei Europene Frans Timmermans, Margrethe Vestager și Valdis Dombrovskis.

Totodată, în marja vizitei de la Bruxelles, Florin Cîțu va avea întrevederi cu comisarul european pentru transport, Adina Vălean, și cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Guvernul României mai anunță că pe agenda vizitei premierului figurează și întâlniri cu liderul Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, secretarul general al PPE,Antonio López-Istúriz White, liderul Grupului RENEW, Dacian Cioloș ,și liderul Grupului S&D, Iratxe García Pérez.

Aceasta este prima vizită pe care Florin Cîțu o face la Bruxelles în calitate de prim-ministru.

Cu celideri europeni a mai discutat Florin Cîțu de la instalarea în funcția de premier

În ultimele săptămâni, premierul a purtat mai multe discuții cu lideri europeni. La finalul lunii ianuarie, Cîțu a vorbit la telefon cu omologul său olandez, Mark Rutte, ocazie cu care șeful Guvernului de la București a subliniat faptul că țara noastră pregătită să adere la Spațiul Schengen.

”Am analizat perspectivele promițătoare ale cooperării dintre România și Țările de Jos, concentrându-ne pe consolidarea relațiilor economice și pe dinamizarea dialogului politic. Obiectivul nostru legitim de aderare la spațiul Schengen a fost unul dintre punctele esențiale atinse în discuția cu Prim-ministrul Rutte, căruia i-am transmis că România este, fără îndoială, pe deplin pregătită pentru a intra în zona Schengen”, preciza atunci Florin Cîțu într-un mesaj publicat pe Facebook.

De asemenea, pe 3 februarie, Cîțu a avut o întrevedere cu ministrul spaniol de Externe, Arancha González Laya, care s-a aflat într-o vizită oficială în România.

Totodată, premierul a discutat și cu oficiali din afara blocului comunitar. Tot la începutul lunii februarie, acesta a avut o întâlnire cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care s-a aflat pentru scurt timp, la București. Principalul subiect abordat de cei doi oficiali a fost legat de modul în care România poate ajuta Republica Moldova să aibă acces cât mai rapid la vaccinul anti-COVID-19.

Și tot în contextul pandemiei de coronavirus, Florin Cîțu a avut o convorbire telefonică cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, cu care a vorbit despre campaniile de vaccinare anti-COVID-19 din cele două țări.

Urmăriți B1TV.ro și pe