Premierul Nicolae Ciucă, după discuțiile cu omologul portughez: „Avem garanția atât a sprijinului tehnic, cât și a sprijinului politic pentru ca țara noastră să primească statutul de țară membră a spațiului Schengen”

Premierul Nicolae Ciucă, după discuțiile cu omologul portughez: Avem garanția atât a sprijinului tehnic, cât și a sprijinului politic pentru ca țara noastră să primească statutul de țară membră a spațiului Schengen

Premierul Nicolae Ciucă a discutat joi la Palatul Victoria cu omologul portughez, António Costa, despre situația la zi a conflictului din Ucraina și despre perspectiva ca ofensiva rusă să continue spre Odesa:

„Am discutat situația concretă la zi și perspectivele evoluției, analizând posibilitatea agravării situației în cazul în care forțele armate ruse vor continua ofensiva în regiunea Odesa din Ucraina. Am discutat despre sprijinul umanitar pe care România îl acordă Ucrainei și măsurile luate în ansamblul UE pentru a sprijini atât Ucraina, cât și Republica Moldova și Georgia. Am exprimat deschis sprijinul ca fiecare dintre cele trei țări să urmeze parcursul de integrare european bazat pe propriul merit.

Deși anul trecut a fost afectat de pandemie totuși relațiile economice au atins cel mai înalt nivel. Putem să confirmăm faptul că împreună am stabilit constituirea unui grup de lucru la nivelul ministerului energie. O companie portugheză a investit în infrastructură de energie regenerabilă în România”.

Premierul Nicolae Ciucă a mulțumit Portugaliei pentru sprijinul politic și tehnic oferit aderării României la Spațiul Schengen:

„În acest cadru contăm pe sprijinul politic al guvernului de la Lisabona. Am discutat și avem garanția atât a sprijinului tehnic, cât și a sprijinului politic pentru ca țara noastră să poată să primească statutul de țară membră a spațiului Schengen”.

Urmăriți B1TV.ro și pe