Președintele a discutat la Glasgow și cu Prințul Charles de Wales. Klaus Iohannis: Colaborarea internațională, esențială în combaterea schimbărilor climatice și a pierderii biodiversității (GALERIE FOTO)

Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis avut o întrevedere cu Prințul Charles de Wales, luni, la Summitul liderilor mondiali din cadrul COP26 de la Glasgow, a 26-a ediție a Conferinței ONU privind schimbările climatice, context în care cei doi oficiali au convenit că este nevoie să fie găsite soluții pentru combaterea schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității.

Administrația Prezidențială, precizări despre discuția pe care au purtat-o Klaus Iohannis și Prințul Charles de Wales în marja COP26 de la Glasgow

„Președintele României, Klaus Iohannis, a avut luni, 1 noiembrie 2021, o întrevedere cu Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, în marja participării la Summitul liderilor mondiali, care are loc la Glasgow, Scoția, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26). Președintele României și Alteța Sa Regală Prințul de Wales au convenit asupra nevoii de a găsi soluții pentru combaterea schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității. În context, Președintele Klaus Iohannis a punctat faptul că există o legătură strânsă între acestea, pierderea biodiversității agravând schimbările climatice, care afectează, la rândul lor, ecosistemele și speciile”, informează Administrația Prezidențială.

Șeful statului speră că reuniunea COP26 va juca un rol esențial în îmbunătățirea implementării Acordului de la Paris.

„În materie de biodiversitate, păduri și viață sălbatică, România ocupă un loc special în Europa, biodiversitatea țării noastre generând servicii ecosistemice pentru Europa și întreaga lume. Președintele Klaus Iohannis a subliniat necesitatea colaborării internaționale care este esențială în combaterea schimbărilor climatice și pierderii biodiversității. Astfel, România susține Declarația de la Glasgow privind pădurile și utilizarea terenurilor, o inițiativă a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord”, a mai precizat Administrația Prezidențială.

Tot în marja summitului de la Glasgow, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit și cu omologul său american, Joe Biden.

Declarația Națională a șefului statului este programată să aibă loc marți, începând cu ora 11:30, când Klaus Iohannis va transmite poziția României, cu accent pe demersurile pe care le face țara noastră pentru a limita efectele schimbărilor climatice.

„Declarația Președintelui României va reflecta astfel abordarea integrată pe care țara noastră o propune în procesul de combatere a schimbărilor climatice, cu soluții bazate pe natură în procesul de captare a carbonului, tehnologii verzi care să reducă emisiile din sectorul energetic și industrial, schimbarea comportamentului cetățenilor prin conștientizarea și educarea cu privire la problematica schimbărilor climatice”, spunea anterior Administrația Prezidențială.

Urmăriți B1TV.ro și pe