Primarul localității ucrainene Hostomel a fost ucis de trupele ruse: „A murit în timp ce distribuia pâine celor înfometaţi”

Primarul localității ucrainene Hostomel a fost ucis de trupele ruse: „A murit în timp ce distribuia pâine celor înfometaţi”
Primarul localității ucrainene Hostomel a fost ucis de trupele ruse. Sursa: Facebook/Гостомельська селищна рада

Liderul localităţii ucrainene Hostomel, Iuri Prilipkoa, a fost ucis de militarii ruși. Anunțul a fost făcut de către autoritățile locale.

Se pare că alte două persoane și-au pierdut viața alături de acesta. În localitatea Hostomel, se duc lupte intense între trupele ucrainene și cele ruse, potrivit DPA, preluat de G4Media.

„A murit în timp ce distribuia pâine celor înfometaţi”

Consiliul local din Hostomel a anunțat pe Facebook moartea lui Iuri Prilipkoa, spunând că acesta a fost ucis în timp ce îi ajuta pe cei „bolnavi” și „înfometați”.

„A murit în timp ce distribuia pâine celor înfometaţi şi medicamente celor bolnavi”, a precizat consiliul local din Hostomel.

„Nu l-a obligat nimeni să intre sub gloanțele ocupanților”

Consiliul local din Hostomel a adăugat că Iuri Prilipkoa a murit pentru comunitate și pentru Hostomel „ca un erou”.

„Nu l-a obligat nimeni să intre sub gloanțele ocupanților. Ar putea ca alte sute de persoane să stea în pivniță. Și el a făcut alegerea sa. A murit pentru comunitate, a murit pentru Hostomel, a murit ca un erou. Amintire veșnică și recunoștința noastră”, mai scrie în postarea de pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:10 - Preot din Moscova, filmat în timp ce lovea o bunicuță doar pentru că s-a apropiat să vândă câteva flori mai aproape de el (VIDEO)
18:06 - Job-urile care îți pot asigura un venit de 4.000 de lei pe lună / Multe domenii caută oameni talentați și calificați
17:54 - Florin Cîțu: În PNRR scrie foarte clar că nu trebuie să existe mai multe sisteme de pensii și că nu putem să mai avem creșteri din pixul politicianului. Poți să introduci câteva excepții, dar astăzi la noi e Vestul Sălbatic (VIDEO)
17:53 - Un român a fost găsit înjunghiat mortal, în Marea Britanie, după ce a câștigat 2.000 lire la cazino
17:40 - Ce trebuie să știe românii care cumpără pește pentru masa de Buna Vestire. Este unul dintre cele mai perisabile alimente
17:37 - Cât costă o porție de sarmale de post la târgurile din București / Prețul acestora este aproape ca cel al unui kilogram de carne
17:37 - Ziua și cutremurele în Turcia: Mai multe seisme au avut loc vineri dar și în ultimele zile
17:29 - Oamenii Iranului au atacat o bază americană din Siria, ca răzbunare pentru o serie de lovituri de răspuns pe care le-a lansat SUA. Au fost înregistrate victime în ambele tabere
17:18 - Mihai Petre, noul jurat de la „Te cunosc de undeva!” / Celebrul dansator face primele declarații despre noul său proiect de la Antena 1
17:18 - Petre Daea, noi precizări despre banii europeni pentru fermierii români: „O sumă extraordinar de mică, derizorie”